EIRIK DAMSGAARD eirik.damsgaard@bt.no

— Jeg synes bydelen skulle ha sin egen legevakt. Nå kan jeg sykle eller gå hit, det tar aldri mer enn 20 minutter, sier Eilen Wessel (18) fra Fyllingsdalen. Bergens Tidende besøkte venterommet på legevakten, som de færreste vet er truet av nedleggelse.

- Mange vil savne tilbudet Legevakt på Oasen Bydelssenter, drevet på deling av kontorene til Oasen og Dalen legesentre, har vært et kjærkomment tilbud til beboere i Fyllingsdalen. De risikerer nå å miste ettermiddags- og kveldstilbudet i bydelen.

— Vi kan ha 25-30 pasienter her på travle kvelder. Mange vil savne dette dersom vi stenger, sier legesekretær Eldbjørg Hunderi ved Oasen legesenter.

Den planlagte legevakten for Bergen vest starter i september i Vestkanten i Loddefjord, med utvidede åpningstider. Bergen skal ha tre lokale legevakter: I Åsane, Fana og Bergen vest. Det ble vedtatt av bystyret allerede i 1998.

- Et luksusproblem I Fyllingsdalen har tilbudet vært midlertidig. Men et enstemmig bydelsstyre i Fyllingsdalen nekter å gi fra seg legevakten til nabobydelen Laksevåg. Lokalpolitikerne forlanger at byråkratene i bydelen lager nye planer for permanent drift for legevakt med åpningstid fra 16 til 20 i ukedagene.

Bydelsoverlege Hans Høvik i Fyllingsdalen vet ikke helt hvem han skal lytte til.

— Legene vil nok ikke godta å jobbe vakter begge steder. Jeg er innstilt på at vi avvikler her i sommer, og benytter ny legevakt i Loddefjord fra i høst. Vi snakker om et luksusproblem, sier han.

Bydelsordfører Einar Kaarbø (H) håper det skal være mulig å drive videre for egen regning.

— Det får vi finne ut av nå. Men legevakt i Loddefjord utgjør ikke et alternativ for oss. Vi er 30.000 mennesker, og bør ha egen legevakt, sier han.