Storebror Tide Buss i Bergen var naturlig nok svært fornøyd av å få størstedelen av rutene i Hardanger og Voss. Tide vant anbudet i kamp med store aktører som Veolia Transport Sør, Nettbuss Sør, Concordia Bus AS og Fjord 1 Sogn Billag.

Konsesjonen gjelder for syv år med opsjon på ytterligere ett år, og starter i august neste år.

— Vi er svært glade på vegne av alle våre ansatte i de berørte områdene som har ventet i spenning på denne avgjørelsen fra Fylkeskommunen, sier administrerende direktør Idar Sylta i Tide.

Like lykkelig var de i det lille busselskapet Modalen/Eksingedalen Billag i går. De fikk beholde sin rutepakke, pluss to ruter som Tide kjører i dag: Ruten til Bergsdalen, og ruten mellom Dale og Trengereid.

— Vi er strålende fornøyd. Dette har alt å si for videre drift med det omfanget vi har i dag, og for lokalrutene i Modalen og i Vaksdal, sier daglig leder Joar Kronstad.

Billaget har i dag 25 ansatte i full stilling, pluss en del deltidsansatte. Med den nye konsesjonen blir det trolig aktuelt å ansatte tre-fire nye sjåfører.

— Og så kjøper vi inn ti nye busser. Vi bytter ut nesten hele kjøretøyparken vår. Det går ikke an å være sur på en sånn dag, sier Kronstad.