• Jeg anser spørsmålet om bybane over Bryggen som ferdigdebattert, sier Høyres gruppeleder Dag Skansen.

Gårsdagens Bryggen-nei har slått ned som et sjokk på Rådhuset. Hele onsdag har det vært en rekke møter om veien videre. Høyres gruppeleder i Bergen, Dag Skansen, slår nå fast at han ikke ser for seg at det blir skinnegående trafikk over Bryggen.

— Jeg kan ikke se at vi er tjent med omkamp på det spørsmålet, sier han til BT i en pause i kveldens bystyremøte.

Bybanetraseen skulle etter planen bankes gjennom i bystyremøtet i slutten av januar. Men som både BA og BT har meldt, er den nå utsatt med noen måneder.

— Jeg vet ikke hvor lenge det er snakk om, sier Skansen.

- Snakker vi om så mye som tre-fire måneder?

— Jeg håper ikke det blir så mye. Vi trenger å komme i gang med reguleringsarbeidet.

Tunnel skaper trøbbel

Høyres bystyregruppes overveldende tunnel-ja skaper store problemer for byrådet.

— Vi må nå ha en finansiell vurdering av hvordan vi skal prioritere, sier Skansen og legger til:

— Vi må nå gi byrådet det handlingsrommet de trenger sånn at de kan svare på det rådet gruppen kom med tirsdag. Men jeg kan ikke se at vi er tjent med en omkamp i dette spørsmålet.

- Hva betyr det at byrådet må få et handlingsrom til å finne en løsning?

— Vi har flere utfordringer. Nedrampingen i Kaigaten er en av dem. Vi må se på hvordan dette må løses. - Vi har brukt hundrevis av millioner på det dekket. En konsekvens av gårsdagens vedtak er at vi må knuse dette. Vi liker jo ikke å kaste bort investeringer i hundremillionersklassen.

— Kanskje løsningen blir å gå inn i tunnel i Peter Motzfeldts gate. Jeg har ikke noen supre ideer, sier Skansen, som legger til:

— Byrådet må komme med en ny løsning. Det er vanskelig.

Ingen omkamp

Blant Høyres medlemmer har det vært mange spekulasjoner om at partiledelsen sådde tvil om rådet fra bystyregruppen, og at de vurderte omkamp. Dette avvises tvert av Skansen.

— Det rådet er gitt. Det er ikke vits å spekulere i noe annet.

Nå varsler Skansen at det fremover vil bli nye utredninger om tunnelalternativene.

Tirsdag kveld besluttet bystyregruppen til Høyre å legge bybanen i tunnel. Det ble et sviende nederlag for partiledelsen, som isteden ønsket at bybanen skulle gå over Bryggen.

— Jeg er selvfølgelig glad, men jeg tar det med fatning og er ydmyk, sa Peter Christian Frølich, som da hadde stått i spissen for tunnel-opprøret.