Resten av taket i den store salen i Logen er flott listet og malt i gull, hvit og rødt. Men bakerst står et stort stillas, og det hamres og bankes og sages.

— Næringslivet i Bergen ga 13 millioner til restaurering av bygget i 1997. Det gikk mer penger enn ventet til å få bygget soppfritt, slik at det var ikke penger til å gjøre taket ferdig, forteller Hjørdis Losnedahl, administrasjonssjef i Logen Teater.

Nå har huseieren, Den Gode Hensigt, funnet penger til å fullføre restaureringsarbeidet, og fire karer fra J.H Nævdal Snekkeri er i full gang med arbeidet som helst skal være avsluttet til premieren på Brødrene Løvehjerte 24. september.

— Dette er skikkelig håndverk, sier formann på byggeplassen, Trond Olsbø.

Sammen med Roger Duesund, Christopher Thomas og Erich Halbmayr er det han som råder stillaset.

— Det er ikke så mye restaureringsarbeid lenger. Vi må kasse inn bjelkene og sette opp profilerte lister. Det er putlearbeid, men det er inspirerende med en slik jobb, sier Olsbø.

Halvannen uke har de fire holdt på i Logen. Men før det igjen måtte alt listverk spesiallages.

— Vi er noenlunde i rute og regner med at mye er gjort til helgen, sier han.

— Men hvis ikke alt blir ferdig til 24. september, må i hvert fall deler av stillaset ned. Vi har solgt 60 billetter her oppe til første forestilling, legger Hjørdis Losnedahl smilende til.

SISTE REST: Store deler av publikum har neppe lagt merke til at bakerste del av taket i Logen Teater ikke har vært like fint som resten. Men nå får også de på scenen noe fint å se på. Erich Halbmayr og Roger Duesund jobber med avansert listing.<p/>FOTO: TOR HØVIK