— Dette kaller jeg løftebrudd, sier Lise Eide Ingebrigtsen i styret for Bergen Barneparkledere. (BBPL)

I dag får barneparkene 1900 kroner året i støtte pr. barn. Byrådspartiene med støtte fra Frp vil halvere beløpet. Det formelle vedtaket blir gjort i bystyret mandag - med mindre appellen fra BBPL får gjennomslag.

I valgkampen sendte BBPL brev til alle partier med spørsmål om barneparkenes fremtid. I svaret fra Frp står det svart på hvitt at «det kommunale tilskuddet skal og må opprettholdes.»

Brevet er signert partiets gruppeleder Liv Røssland. Hun medgir at partiet her gjør seg skyldig i et løftebrudd.

— Det kan du gjerne kalle det. Parkene har all grunn til å være skuffet. Det er mye i budsjettvedtaket som ikke er vår politikk, men vi har løftet hver eneste stein for å finne penger. I vårt budsjett hadde vi aldri kommet på å kutte i støtten til parkene, men her går vi inn og tar ansvar for eldre, for skolene og de svakeste og noen kommer dårlig ut, sier Liv Røssland til Bergens Tidende.

På et hastemøte i BBPL kom det frem at flere parker vurderer å stenge dersom støtten halveres. Parkene kan ikke uten videre skru opp prisen til foreldrene, sier Eide Ingebrigtsen. Da risikerer de nemlig at småbarnsforeldrene heller søker plass i en korttidsbarnehage til 1500 kroner måneden. En parkplass koster i dag fra 775 kroner måneden og oppover.

— Vi er redd dette blir kroken på porten for mange parker, sier Ingebrigtsen.

BBPL organiserer barneparker med til sammen 1000 barn. Barnepark er et utendørs leketilbud for barn midt på dagen og brukes blant annet av mange hjemmeværende eller deltidsarbeidende foreldre.