TORSTEIN STANGENES

ÅSMUND EGELAND

Den røde Opelen hadde akkurat kjørt forbi en motorsykkel, og var nesten kommet helt tilbake i høyre felt. Da kom det en personbil i en voldsom fart og traff Opelen bakfra.

— Bilen ble kastet i været, gikk rundt noen ganger og landet på siden. Men den andre bilen bare føyk videre, selv om det var et voldsomt smell og bilen måtte ha vært innom fjellveggen, sier motorsyklisten til Bergens Tidende.

Opelen ble kjørt av en kvinne i 50-årene. Hun kom fra ulykken uten store fysiske skader.

Ulykken skjedde ca. kl. 11. Tunnelen ble stengt og åpnet ikke igjen før klokken 12.42.

BT snakket med kvinnen i går ettermiddag. Da hadde hun nettopp kommet hjem fra akuttmottaket. Hun var i rimelig god fysisk form.

— Jeg skulle bare ta en fredelig tur til IKEA for å handle. Plutselig så jeg to lys komme i susende fart bak meg. Så smalt det. Jeg får håpe jeg tør sette meg bak rattet igjen, sier kvinnen.

- God plass

Det er to felt i samme kjøreretning i Fløyfjellstunnelen.

— Det var god plass, men han bak kom i så stor fart at han bare suste rett inn i henne bak, sier motorsyklisten, som er 40 år gammel.

Han ønsker ikke stå frem med navn fordi han ikke vil uroe hele familien etter den dramatiske hendelsen.

Han tror råkjøreren kjørte en sølvgrå personbil, men er ikke sikker på fargen siden bilen kjørte så fort.

Thomas Ervik kjørte litt bak motorsyklisten. Han så ikke ulykken, men ble forbikjørt av den samme råkjøreren.

— Han hadde noen sinnssyke forbikjøringer. Han kjørte i en vanvittig fart. Jeg kjørte i 80, og han bare forsvant forbi meg, sier Ervik.

- Ekkel følelse

Heller ikke han er sikker på fargen på bilen, fordi den kjørte så fort. Han tror den kan ha vært beige, men utelukker ikke at den var sølvgrå når han får høre motorsyklistens versjon.

Motorsyklisten var den første på åstedet.

— Det var en veldig ekkel følelse å gå mot bilen. Jeg har aldri vært førstemann på et åsted før. Hjertet slo i hundre, og det var som alt stoppet opp. Alle satt i bilene sine, og det var ikke tegn til liv, forteller han.

På det tidspunkt lå Opelen på siden. Da han kom bort til bilen så han at damen forsøkte å komme seg ut. Det klarte hun ikke siden bilen lå på siden.

- Til Haukeland

— Da jeg begynte å rugge på bilen, kom flere ut av bilene for å hjelpe. Vi snudde den, slik at den sto på hjulene, og da kom hun ut. Hun hadde fått noen slag i fjeset, og blødde fra hånden, og jeg vil påstå at hun var i sjokk. Hun snakket om varene sine, om forsikringen og om at bilen var halvannet år gammel, forteller motorsyklisten.

Også en Viking-ansatt, som kjørte ikke langt bak Opelen, bekrefter at det var en råkjører som kjørte inn i Opelen, og at den snurret rundt.

Også politiets vitner forteller at det var en råkjører innblandet. Politiet sier også at saken skal etterforskes. I går ettermiddag snakket de blant annet med kvinnen som ble påkjørt.

Brannmester Per Sørensen, som var på åstedet mindre enn et kvarter etter ulykken, sier til BT at kvinnen ikke hadde ytre skader, men at hun likevel ble kjørt i ambulanse til Haukeland Universitetssykehus.