En rekke turistperler er lagt i grus etter voldsomme naturherjinger mandag og tirsdag. Kolossale regnskyll og brutale vindkast har ødelagt ferien for tusenvis av nordmenn. Strender er fullstendig ødelagt, veier skylt bort og vannet flyter overalt.

— Fryktelig

Bodhild Opedal er gruppeleder for 17 hordalendinger på helsetur i regi av Norsk Revmatiker Forbund. De ankom helsefarmen Valle Marina på sørspissen av Gran Canaria 17. november og så frem til 14 dager med sommer og sol. Der tok de feil.

— En fryktelig opplevelse. Plutselig begynte det å pøsregne noe aldeles voldsomt. Jeg og mannen min kastet oss inn i en drosje. Men bare i løpet av noen få sekunder ble gatene fylt av vann. Vi hev ut oss igjen av bilen. Da nådde vannet oss til knærne, men heldigvis kom vi oss i sikkerhet på en mur. Jeg så minst fem biler som seilte forbi oss på en flodbølge, forteller Opedal til bt.no.

Til alt hell ble ingen av revmatikerpasientene skadd i den voldsomme regnskyllen.

— Huttetu. Vi slapp med skrekken. Men hele området er rasert. Basseng er fylt med skittvann, veiene ser nygrøftede ut og strendene minner om pløyde potetåkre, forteller Opedal.

- Som en naturkatastrofe

Gruppelederen presiserer imidlertid at værgudene ikke skal få ødelegge ferien hennes.

— Jeg bor jo på Vestlandet og er vant med litt av hvert. Maken til uvær har jeg likevel aldri opplevd. Det var akkurat som naturkatastrofene du ser på tv. Men dette skal ikke få ødelegge turen vår. Vi skal være her til 1. desember og vi skal kose oss. Akkurat nå er det lettskyet og pent vær. Ifølge værmeldingene skal det verste uværet være over, avslutter hun.

Fire døde

Totalt har minst fire mennesker mistet livet i vinterstormen på Kanariøyene.

På øyen La Palma omkom fire tyske eller østerrikske turister da en dike brast i en nasjonalpark. Turistene ble tatt av en springflo og kastet ned i en ravine.

TIL KNÆRNE I VANN: En turist rømmer med baggasjen sin på Las Palmas.
FOTO: EPA