— Hun er fryktelig redd. Hun frykter at hun kan si ting som skaper problemer for andre. Det kan slå tilbake på henne, sier kvinnens forsvarer, advokat Jørgen Riple.

Den estiske kvinnen kom med tårevåte øyne til Midhordland tingrett. Her skal hun ha innrømmet at hun har fungert som sentralborddame for de prostituerte kvinnene.

— Hun har forklart seg om sin funksjon, men nekter for å ha deltatt i en kriminell organisasjon. Min klient har hatt en underordnet rolle.

Småbarnsmor

Småbarnsmoren kom til Norge for et år siden. Siden den gang har hun bodd hos den halliksiktete 42-åringen på Sotra. Her har hun laget mat og vasket, men også deltatt i prostitusjonsvirksomheten.

Alle som bestilte sex, ringte til 25-åringen. Hun hadde flere mobiltelefoner, og hadde ansvaret for å fordele kunder mellom de prostituerte.

50 kroner telefonen

Avtalen var at kvinnen skulle få 50 kroner per telefon, men kvinnen skal ikke ha fått betalt av oppdragsgiverne siden sist vår.

— Da hun tok på seg jobben, visste hun at prostitusjon var lovlig i Norge. Nå er hun skamfull over det hun har vært med på, sier Jørgen Riple.

Kvinnen ble i går varetektsfengslet for fire uker. Midhordland tingrett mener hun nedtoner sin egen rolle i en godt organisert prostitusjonsvirksomhet.

GRÅT I RETTEN: Småbarnsmoren var bordellkjedens sentralborddame. Det skal ha vært økonomiske vansker i hjemlandet som lokket henne til Norge. Nå er hun blakk og i tillegg siktet for organisert hallikvirksomhet. Fra venstre: Politiadvokat Kaare Songstad, den estiske kvinnen, advokat Jørgen Riple og tolk Kristel Erich.<br/>Foto: JAN M. LILLEBØ