Det var klokken 05.15 i morges politiet på Stord fikk melding om innbrudd i en bil. Meldingen som kom via operasjonssentralen i Haugesund, gikk ut på at en mann holdt på å bryte seg inn i en bil i Leirvik sentrum på Stord.

— Da vi kom til stedet, satt biltyven livredd inne i bilen. Rundt bilen sto bilens kvinnelige eier og tre-fire andre personer. Biltyven hadde låst bildørene fra innsiden og torde ikke komme ut. Han ble i langt bedre humør da vi kom. Da låste han opp og kom ut, forteller politioverbetjent Odd Harald Hovland ved Stord lensmannskontor til bt.no.

Omringet tyven

Det tok vel et kvarter før politiet kom frem til bilen tyven hadde prøvd seg på. I mellomtiden hadde bilens eier, en kvinne som jobbet nattevakt, samlet tre-fire arbeidskamerater og tatt oppstilling rundt bilen.

— Biltyven hadde brukt en falsk nøkkel til å dirke opp døren. Han hadde rotet rundt etter noe å stjele, men hadde ikke koblet bilen, da eieren og hennes venner omringet bilen, sier Hovland.

Tyven som var ruset, var nok ikke høy i hatten da han oppdaget de som sto rundt han.

Feil bil på feil sted

— Biltyven låste bildøren og innså nok at han hadde valgt feil bil og feil sted. Mannen er i begynnelsen av trettiårene og en svært god kjenning av politiet. Det er maks en måned siden han slapp ut av fengselet, sier Hovland

Biltyven er fraktet til Haugesund og vil bli fremstilt for fengsling. Trolig foretrekker han det fremfor et møte med bilens eier og hennes kamerater.