Dyredagen var igjen på plass på plenene rundt fontenen. Og vel var der kjæledyr av mange slag, men det var hundene som dominerte. Fra irske ulvehunder som hadde funnet seg en skyggefull plass til små pomeranier som var oppesen i målet — hva man ikke har i størrelse, kan man ta igjen i kjeften.

Her var hunder med pels og hunder uten, hunder som begeistret dro både små og store i en egen kjøredoning og hunder som ble stelt og striglet og gikk ferdighetsløyper (som det kanskje ikke heter på hundefagspråket). Men køen var av de mange som ville ha en ridetur på hesteryggen under parkens store trær.

Her var tegnekonkurranse og gjett-hunderase-konkurranse, her var nystekte vafler og boder for de forskjellige hundeklubbene, og var det noe man ville vite, var det bare å spørre. Her var dueslipp og Dyrebeskyttelsen - og jo da, bladet Dyrevennen eksisterer fortsatt.

Men noen nøyet seg med å beskue parkens fredelige fugleliv i dammen. Eller spille litt golf borte ved gjerdet. Eller legge seg i gresset for å nyte sommerens mens den ennå varte.

Og var man heldig, kunne man få en dusj fra newfoundlenderne etter de hadde kjølt seg ned i fontenen ...

KOM IGJEN: – Nå er det meningen du skal gjennom dette røret, kan vi se hundeeieren si. Men det måtte et dytt bak (på hunden) for å gjøre budskapet helt tydelig. Og så gikk det greit.
FOTO: ODDLEIV APNESETH