15. ”Ungene” på besøk...

10. juli

Forventningene var store når ungene skulle komme på besøk i en hel uke. Lenge siden vi hadde sett de, og savnet var stort. Vi leide bil med sjåfør for å hente de på flyplassen. De skulle lande 04.30 natt til tirsdag, men litt forsinkelse gjorde at de ikke kom før nærmere 06.30. Der sto vi og sjåføren med plakater med velkommen og navnene deres! Så ut som det gjorde suksess, for de smilte fra øre til øre når de kom ut av ankomsthallen! Deretter bar det rett hjem i leiligheten for et par timers søvn for oss alle.

Eg hadde planene klare for hva vi skulle se og gjøre for hele uken. Shopping, kino i ”reclinersalen”, litt sightseeing, helaften på Le Rock med de danske jentene, bading, og en stor søndagsbrunch på The Unwind Island. Det første vi gjorde var jo selvfølgelig å kjøre rickshaw til nærmeste shoppingsenter. He-he, der vart de litt skremt, ja! Vel hadde de hørt om trafikken her, men å oppleve den selv satt nok en støkk i dem. Men de fikk no tatt noen bilder underveis, av kuer, bøfler, biler, busser og kaos.

For ikke å snakke om det perfekte bildet av vindusvask på høyhus!

Noen refleksjoner og tanker fra de ”søte små”:

Camilla:

Har bare én ting å si. Jeg er glad jeg bor i Norge. Det går ikke engang an å forestille seg hvordan det er å være i India. Mamma har jo fortalt det meste før vi kom ned hit, men det var ikke på langt nær hva jeg hadde sett for meg. Her er fattigdom på ene siden, og store palasser på andre siden. Kyrne går rundt i gatene, på fortauet og midt på motorveien. De enser oss ikke i det hele tatt. Det kryr av ”lausbikkjer” over alt. Noen der ribbebeina stikker ut på, andre som ser ut som de klarer seg ganske bra. Det er superbillig her. For å si det sånn, så er det masse penger igjen av feriebudsjettet. Da er det litt ekkelt når det kommer en tigger, en ung jente, høygravid. Som bøyer seg ned og tar på tærne våres, for å få oppmerksomhet. Hun prøver å si at hun trenger penger, peker på munnen, som i at hun er sulten. Men det går som sagt ikke an å redde dem alle. Trafikken er noe for seg selv. Jeg sitter med hjertet i halsen hver gang vi er ute og kjører. Tror jeg skal bli skvist mellom en lastebil og buss hver gang. Men det har hittil gått ganske bra. Bortsett fra én kollisjon. Tror ikke jeg helt skjønner hva jeg opplever akkurat nå, det kommer sikker når jeg kommer hjem, setter meg ned og tenker over hele situasjonen.

Alt i alt: Jeg elsker BERGEN! :)

Dennis:

Ja her er vi. I India av alle steder. Mange sterke opplevelser. Både positive og negative. Trafikken, som sikkert har blitt kommentert tidligere, er i mine øyne et vilt kaos men spør du en inder er han sikkert ikke enig. Det virker som de har full kontroll med 5 kjøretøy i bredden på en 2 ”felts” vei. Og på toppen av det et par kyr og kanskje en bøffel i motsatt kjøreretning på søndagstur. Lyd er bra i India. Tror ikke det går mer en maks 5 sekunder mellom vær gang jeg hører fløyting fra veien. De bruker fløyten mer her på en uke en hva vi gjør på hele bilens levetid hjemme. Indere er utrolig hyggelige. De er veldig glad i turister og de passer på at du har alt du trenger til enhver tid. For eksempel var vi på marked en dag, og gikk inn i en butikk som kan sammenlignes med Hennes & Maurits, altså gutteklær og jenteklær. Butikken var ikke større en vanlig butikk på Åsane Senter men jeg er sikker på det jobbet 30 personer der inne. Alle passet på at du fant det du lette etter.

Vi var på en rockepub med priser litt over snittet her nede, det var vel en av de fineste og stiligste pubene jeg har vært på. Med all musikk på storskjerm, i tillegg til utrolig bra service, og ikke minst allikevel ufattelig billig i forhold til hva vi er vant til. Når vi skulle ta kvelden, kom manageren opp til oss og vi fikk bestille taxi hjem. Han fulgte oss ut til hovedgaten der hans private taxi stod og ventet på oss. Dette kan jeg venne meg til. Her i leiligheten er servicen super. Vil vi ha noe fra butikken, ringer vi til resepsjonen, så sender de en inder opp til oss og tar imot handleliste og penger (til varene, alt det andre er gratis). Så 20 min senere kommer han med alt vi har bestilt. Vil vi ha frokost eller middag ringer vi til der vi vil ha mat fra, så kommer de og leverer det på døren helt gratis. Med andre ord, supert! Dette er en opplevelse jeg aldri kommer til å glemme, og til tross for de utrolige kontrastene mellom rik og fattig så har dette vært helt utrolig.

Kim:

India er et spesielt land. Tror ikke det er så mange andre steder man får sett og opplevd det samme som her. Uansett er det en merkelig opplevelse å gå rundt blant lokalbefolkningen å se de vanvittige forskjellene, både når det gjelder mellom de ulike indere og forskjellen fra hvordan vi er vant til at ting fungerer i Norge. Trafikken er et evig kaos, men de får det til å fungere på et vis. Det meste virker faktisk litt kaotisk, men det ser ut til å fungere for dem, og det er utrolig spennende å se hvordan de ulike indere lever og kommer seg gjennom hverdagen. Så kort oppsummert: Av det jeg har sett er det utrolig mye spennende å se, oppleve, og ikke minst ta med seg hjem. Opplevelse for livet!

Glade og fornøyde ungdommer

Ellers har vi hatt det kjempekoselig denne uken. Mye farting, store herlige måltider, masse shopping, prat, spill og konkurranser hjemme på kveldstid, og kanskje litt for lite søvn for oss ”oppe i årene”. Men tiden flyr når en har det kjekt, så no er de allerede reist hjem igjen! ;-((

Og alle tre har nok blitt noen erfaringer rikere her nede.

Men vi ser de nok snart igjen, er ikke lenge til vi kommer hjem igjen...

Klemmis fra meg!

Les flere reisebrev fra Nina-Cathrin: På eventyr i India del 1 | del 2 | del 3 | del 4

Har du eller noen andre du kjenner fra Åsane lyst til å sende oss bilder og reisebrev?

Det trenger ikke være en omfattende blogg, men litt om hva du opplever i verden, særlig nå i disse ferietider.

Reisebrevet og bilder sendes på epost til lokal@bt.no