— Kantinen her er fantastisk.

— Og når vi er ferdige med lunsjen, slåss vi om sofaen der borte så vi kan ta oss en hvil.

— Men vi ...

... jobber mye for det, ja. Ja, ja, ja.

Det er noen som har det.

Men kanskje er det egentlig sånn at de som innrømmer at de hviler på jobben, er de som jobber mest. At smugsoverne tross alt er de verste.

Ukens kontorbesøk går til Storm Weather Center i TV 2-huset på Nøstet. Det er tre ting vi umiddelbart blir misunnelige på idet vi entrer det åpne, lukkede landskapet. Den enorme panoramautsikten, teleskopet - og fotskamlene.

Ingen hemmeligheter

— Så greit at dere vil snakke litt med oss gutter også. Andre journalister fyker bare rett bort til værdamene, smiler Torbjørn Gjerde, godt tilbakelent i kontorstolen foran to pc-er. Han tilhører gruppen som utvikler værsidene på nett.

— Vi sørger for at værmeldingen ligger tilgjengelig for alle, forklarer han. Føttene ligger godt plassert på en myk, grå skammel. Tanken på vår egen opp-ned-kartong under pulten frister mindre enn noen gang.

I fjor vår flyttet Storm fra femte til andre etasje, og fikk samtidig åpen løsning.

— Tidligere satt vi mer i hver våre båser. Det var litt uvant å ha det så åpent til å begynne med, men vi blir jo vant til å høre på hverandres mas etter hvert, sier Eli Kari Gjengedal.

Den sprudlende værpresentatøren graver litt i skrivebordsskuffen og finner en pakke kjeks.

— Jeg har alltid noe godt på lur oppi her.

Terningkast på kakene

Vafler, kaker og andre godsaker gir i det hele tatt høytrykksstemning hos Storm-folket. Når noen har bursdag, er det obligatorisk med kake. Med 30 ansatte blir det en del kaker i løpet av et år.

— Men den som har bursdag må bake selv, sukker en fra sofaen.

— Hvem er det som lager de der gode browniesene igjen? Meteorolog Inge Johannessen får vann i munnen bare ved å stille spørsmålet.

Ikke alle småting er kommet på plass ennå etter flyttingen.

— Før hadde vi en liste over alle bursdagene, og ved siden av navnet var det tegnet en rad der vi skrev terningkast for kakene de laget, forteller Eli Kari.

— Hvem var det som hadde den gode den gangen som fikk terningkast seks?

— Vi må få satt opp en sånn liste igjen, så vi vet hvilke bursdager vi skal glede oss til.

Jukseorden

På en av veggene henger dagens værkart på rekke og rad. Tre meteorologer er på plass, og deler på å jobbe med lang- og korttidsvarsel.

Der står også Storms egne, uoffisielle værstasjon, der de ansatte kan holde seg løpende oppdatert.

For lokalværet sin del, hjelper det med en titt ut de enorme vinduene.

— Sant det er flott? Her kan vi se når frontene kommer innover. Skikkelig live-show, sier Eli Kari ivrig.

I hyllen under glassbordet er det pinlig orden.

— Er dere alltid så sirlige her?

— Hmm ... okei, da, jeg har ryddet, innrømmer dagens værpresentatør motvillig.

Det kunne jo ikke flyte av aviser og dill under der.

Tegneseriene har sluppet gjennom nåløyet. Tommy og Tiger'n, julehefter, drinkmikseblad ...

— Og jeg har en bunke med KK som ligger der ute, sier Inge alvorlig. Før vi velger om vi skal tro ham, bryter de andre ut i latter.

Puh.

Så var det teleskopet.

— Dette er flittig i bruk. Her kan vi se på stjernene ... eller på arbeiderne som tar Coca-cola light break der borte, ler Eli Kari.

Nå begynner vi å snakke godvær.

KJEKT Å HA: Festminner i bokhyllen.<p/>FOTO: KNUT STRAND
TE I ET STORMGLASS: Frukt, te og tegneserier er greie vitamininnsprøytninger å ha på jobben. Hvis du tror at det alltid er like ryddig under glassplaten, tar du feil.<p/>FOTO: KNUT STRAND
LYKKELIGE FØTTER: Seniorutvikler Torbjørn Gjerde har egenkomponert pc-stativ og en fotskammel til å bli lykkelig av.<p/>FOTO: KNUT STRAND
STØVLEPAUSE: Vinduskroken er en yndet hvileplass for de Storm-ansatte. - Litt problemer her om sommeren når vi skal lufte, for vinduene går innover, forteller værpresentatør Eli-Kari Gjengedal og kipper av seg støvlene.<p/>FOTO: KNUT STRAND
VÆR I SIKTE: De 30 ansatte hos Storm Weather Center i TV 2-huset på Nøstet har panoramautsikt fra kontoret. De savner imidlertid altanen fra de gamle lokalene tre etasjer over. Her sitter Inge Johannessen og leser «Geophysical Fluid Dynamics» - mest for å briefe.<p/>FOTO: KNUT STRAND