Ingen av konkurrentene kunne oppvise tilnærmelsesvis samme slette skrivekunst som Berg. Hun arbeider da også som deltidsansatt i reklamebransjen, der hun vanligvis formulerer tekster til jakkemerker og annen kortfattet prosa.

Vinnersetningen lyder som følger: «Ved ettertanke innså Angela at hennes forhold til Tom alltid hadde vært vaklevorent, ikke akkurat som en berg-og-dalbane, men mer slik som når dorullen blir litt flatklemt slik at den henger skjevt og man kan høre resten si bompiti-bomp hver gang man river av et nytt ark, helt til man blir sint og banker den rund igjen, en grad av irritasjon Angela nå snart hadde oppnådd».

Juryen mener dette er helt i den britiske forfatteren Edward George Bulwer-Lyttons ånd. Bulwer-Lytton innledet sin roman «Paul Clifford» fra 1830 med ordene: "Det var en mørk og stormfull natt, regnet falt i strie strømmer — unntatt med visse mellomrom, da det ble avbrutt av vindkast som feide langs gatene (for scenen vår ligger i London), raslet langs hustakene, og ristet voldsomt i de tynne flammene i gasslampene som kjempet mot mørket".

Bulwer-Lyttonprisen på 250 dollar (1.850 kroner) har vært delt ut hvert år siden 1982 av en jury ved San Jose-universitetet i California. Setningen «Det var en mørk og stormfull natt» innledet for øvrig også hunden Sniffs store, men aldri fullførte roman i den klassiske tegneserien "Knøttene".

NTB-Reuters-DPA, San Francisco