Det var utpå ettermiddagen 23. januar i år at mannen, som er i 50-årene, ble stoppet av politiet. Han hadde da med stor iver satt i gang å brøyte nabolaget med sin egen hjullaster.

Blant annet kjørte han inn på en annen manns eiendom og fjernet en snøhaug preparert for barn, mens det lekte barn i området. Da naboene forsøkte å snakke til mannen, luktet det alkohol av ham, skriver Firda.

Etter å ha blitt tilsnakket, valgte mannen å fortsette sin gjerning som snøbrøyter. Politiet ble tilkalt og mannen stoppet. Men det tok ikke lang tid før sogningen var i gang igjen.

Ved midnatt hadde nemlig mannen nok en gang satt seg bak rattet og begitt seg ut på snømåkingstur igjen. Denne gangen endte ferden i et halvferdig garasjebygg. Der forlot han hjullasteren og lot den stå på tomgang hele natten.

Ved sekstiden om morgenen var enda en gang å finne bak rattet på hullasteren. Da fikk naboer nok. Politiet ble tilkalt for andre gang. De fant mannen like beruset som kvelden før. Ifølge Firda er mannen to ganger tidligere dømt for promillekjøring, forrige gang i 1993.