— Søndag formiddag blåser det nordvest kuling, vesentlig i vest over Hardangervidda. Utover dagen vil vinden minke og det kan ventes bygeaktivitet, sier vakthavende meteorolog Anne-Mette Olsen, ved Værvarslinga på Vestlandet. Snøfokk skaper imidlertid dårlig sikt og gjør at riksveg 7 over vidda fortsatt er stengt for personbiler, men har kolonnekjøring for biler over 7,5 tonn.

sjekk de siste trafikkmedlingene her.

Kolonnekjøring

KOLONNE: Over Hemsedal er det kolonnekjøring søndag.
Webkamera, Statens Vegvesen

Over Hemsedalsfjellet, og strekningen Hol — Aurland, er det allerede kolonnekjøring for alle biler, mens det på Filefjell, Strynefjellet og Haukelifjell er åpen for fri ferdsel. Edgar Waag forteller at de har ventet i en time på å få kjøre kolonne over fjellet til Aurland.- De tok 100 biler med i forrige kolonne. Vi er nå nummer ti i køen og regner med å være avgårde om kort tid, men der står 190 biler bak oss, så det bli en del venting for mange, sier Waag på telefon fra fjellet.

Det er snø og isdekke på alle disse veiene og vinden varier fra stiv kuling til frisk bris. Men vinden vil altså avta noe i hele fjellområdet.

— På grunn av det dårlige været i fjellet, har vi også vært nødt til å gjøre mange veier bredere. På strekningen Hol-Aurland er det for eksempel kolonnekjøring fordi veien er for smal, siertrafikkoperatørMarius Råveved Vegtrafikksentralen.

Ifølge Råve skal det ikke være noe særlig venting på strekninger med kolonnekjøring.

— Trafikken glir fint. Bare husk å sjekke været og føret før du legger ut på tur, sier han.

Vinden avtar

I lavlandet i Hordaland er det søndag formiddag nordvestlig vind, som varierer i styrke mellom frisk bris og liten kuling. Denne vinden skal minke til bris og dreie sør-vestlig i ettermiddag. Det vil fortsette med snø- og sluddbyger.

Mandagen vil vinden øke på i Hordaland til frisk bris og opp mot liten kuling på kysten om ettermiddagen. Sluddbygene vil da gå over til regn i lavlandet, men det ventes ikke mye nedbør, i følge Anne-Mette Olsen.

KOLONNE: Venter på kolonne Hol-aurland skriver en tipser.
2211-tipser