• Nå må Bro & Tunnelselskapet rydde opp, og slutte å kreve bompenger for el-bilen min, sier Rita Evjenth.

EIRIK DAMSGAARD

I seks uker har hun kjørt med Autopass-brikke fra Askøy til jobb i Bergen. I seks uker har Bro & Tunnelselskapet krevd penger for el-bilen, som ifølge reglene skal passere aldeles gratis.

— At det oppstår problemer i starten, er greit. Jeg har påpekt feilen, men lite har skjedd, sier Evjenth.

15 min i telefon

El bilsjåføren fikk feilaktig oppført 2000 kroner i gjeld til selskapet. Da hun oppdaget at byturene kostet 300-400 kroner uken, tok hun kontakt. Først da rant begeret over.

— Det tok 15 minutter å komme gjennom på telefonen. Da fikk jeg til slutt opptattsignal. Det skjedde to ganger. Så skrev jeg e-post. Den ble ikke besvart, hevder hun.

På telefon dagen etter slapp hun gjennom, og fikk en hyggelig stemme i røret.

— Jeg ble lovet at de skulle ordne det. Men jeg står fortsatt oppført med gjeld, sier Evjenth, som sist sjekket saldoen sin i går formiddag.

Feilen ble rettet opp da Bergens Tidende i går sjekket saken.

- Kan ta tid

— Bilen har ikke vært registrert som el-bil hos oss. Men vi kan se at den var registrert som el-bil i det gamle abonnementssystemet, sier administrerende direktør Tore Skulstad.

Han bekrefter at det kan ta tid å komme gjennom på telefonen. Da Bergens Tidende henvendte seg ved 14-tiden i går, var det kø i 10 minutter.

— I en normal situasjon er det for lenge. Men vi har hatt en ekstraordinær periode med mye saksbehandling, sier direktøren.

Fortsatt ligger henvendelser på e-post ubehandlet. Selskapet jobber på spreng med å rette feil og misforståelser. Det er kommet mye kritikk. Selskapet forsvarer seg med at de fikk kortere tid enn forutsatt før ordningen startet, og har fått 30 prosent flere kunder enn forventet.

— En del kritikk og sure miner måtte vi forvente, det ligger vel i sakens karakter, sier direktøren.

GRATISKLUSS: - Jeg forstår at det kan skje feil, men de må kunne rette det opp når feilen blir påpekt, sier Rita Evjenth. Først da Bergens Tidende ringte Bro & Tunnelselskapet ble transaksjonene slettet. For el-bil kjører gratis i bommen.<p/>FOTO: JAN M. LILLEBØ