Den vesle jenten kom til verden på Kvinneklinikken på Haukeland Universitetssykehus etter en lang og slitsom fødsel.

Mamma Renate Haugland fikk rier tidlig om morgenen 29. desember, og ble lagt inn på Kvinneklinikken om morgenen 30. desember.

Først klokken 00.21 natt til 1. januar ble babyen født, etter to og et halvt døgn med rier for mammaen.

— Jeg hadde ingen tro på at det skulle bli noe nyttårsbarn, siden riene begynte så lenge før nyttårsaften, sier den lykkelige mammaen, Renate Haugland. Men den lille jenten hadde absolutt ikke hastverk med å komme til verden, og ble til slutt tatt med tang.

— Men jeg opplevde ikke fødselen som dramatisk, det var kontrollert og greit. Jeg var bare veldig sliten, siden det varte så lenge. Jeg er glad det er over, nå kan vi bare kose oss med babyen, sier Haugland.

Den første babyen i Hordaland i 2011 var 53 centimeter lang, veide 3950 gram og hadde så mye hår da hun ble født at hun fikk sløyfe i håret da hun var bare noen timer gammel.

— En frisk og fin jente! Jeg er glad for at hun ble født i januar i stedet for i slutten av desember, for da slipper hun å være minst i klassen når hun begynner på skolen, sier mammaen.

Stolt storesøster

Hjemme i Strusshamn på Askøy satt storesøster Sunniva (5 ½) og ventet spent på at lillesøster skulle bli født.

Mens mamma og pappa hadde nyttårsaften på sykehuset, var Sunniva hjemme med farmor, mormor og tante, og feiret det nye året med pinnekjøtt. 1. nyttårsdag fikk hun endelig møte lillesøsteren hun har ventet så lenge på. Tydelig stolt får Sunniva lov til å holde sin bittelille søster, og vise henne frem til BTs fotograf.

Nyttårsbarnet er foreløpig navnløst.

— Sunniva vil gjerne at hun skal hete Natalie, men vi har ikke bestemt oss ennå. Vi får se, sier Stian Haugland, en trøtt, men svært glad tobarnsfar.

Det ble født åtte barn på Kvinneklinikken og to på Storken fra midnatt nyttårsaften til klokken 08 00 første nyttårsdag.

Først i landet

Lenge så det ut til at årets nyttårsbarn var en gutt født i Tromsø, men utpå ettermiddagen 1. januar ble det klart at hovedstaden hadde vunnet konkurransen om det første barnet i hele landet.

— Klokken 00.13 kom en 49 centimeter lang jente til verden hos oss. Hun veide 3.034 gram, sier pressevakt Beate Ørbeck ved Oslo universitetssykehus til NTB. Mor og barn hviler ut og møter det nye året på Ullevåls sykehushotell.

Men det ble en seier med knappest mulig margin, for i Tromsø ble det født en liten gutt klokken 00.14.

Nyttårsbarnet i Sogn og Fjordane ble født like før klokken 02 på Nordfjord sjukehus. Dette er ifølge NRK Sogn og Fjordane tredje året på rad at årets nyttårsbarn i Sogn og Fjordane kom til verden i Eid. Både i 2007 og 2008 ble nordfjordbarnet født i Sunnfjord.

Den lille jenten kom til verden tre uker før terminen. Jenten er 2850 gram og 46 centimeter lang.

— Vannet gikk 30. desember og jeg hadde med rier hele nyttårsaften. Fødselen gikk veldig bra, forteller moren til NRK, og sier alt står bra til med både mor og barn.

Årets første vossing ble født på Voss sjukehus klokken 06.31.

Det var en liten jente, som veier 3920 gram og er 50 centimeter lang.