— Men befolkningen kan regne med å få hjelp til det meste av husbråk og lovovertredelser, sier sjef ved Bergen sentrum politistasjon, Bernt A. Solberg.

I kommunene Fjell, Sund, Øygarden og Askøy er kun to politifolk på vakt i enkelte perioder i helgene. De to tjenestemennene skal betjene et område med ca. 47.000 mennesker. Til tider kan det bli meget hektisk, og politifolk BT har snakket med sier at de rett som det er må foreta knallharde prioriteringer.

Beroliger bergenserne

Overfor BT beroliger Bernt A. Solberg innbyggerne i Bergen.

— Vi har en betydelig bedre beredskap. I helgene stiller vanligvis Laksevåg lensmannskontor og politistasjonene i Fana, Fyllingsdalen og Arna/Åsane med en patrulje hver. I tillegg har vi noen patruljer i Bergen sentrum, sier Solberg.

Han vil ikke avsløre nøyaktig hvor mange politifolk som er på jobb for å passe på bergenserne i helgene, men sier at det i alle fall ikke er mindre enn tre patruljer.

Når BT spør om Solberg er fornøyd med politiberedskapen, er latter den første reaksjonen. Så sier han følgende:

Bedre nattberedskap

— Vi har budsjetter å holde oss til. Stort sett fungerer det tilfredsstillende. Men de rene serviceoppdragene kan det bli vanskelig å ta i helgene, som for eksempel hvis noen låser seg ute fra bilen, sier han.

Som politiet på Askøy og Sotra har politiet i Bergen større helgeberedskap kveld og natt enn om dagen.

— Vi vil også styre ressursene våre inn mot miljøer, steder og personer som våre analyser viser er kriminalitetsbelastet, sier Bernt A. Solberg.