TOR KRISTIANSEN

— Vi har ikke tatt den store diskusjonen om bruken av Festplassen ennå. Det er på tide å tenke strategi, innrømmer Lisbeth Iversen, byråd for byutvikling. Hun ønsker å være en pådriver for å utnytte den nye Festplassen bedre.

Syv har søkt

Bare syv arrangører har til nå søkt om å få benytte Festplassen til et eller flere arrangement i år. Her er duket for lyd av ulik art og kvalitet.

Drønnet av noen hundre motorsykler som brummer inn på Festplassen, er et sikkert vårtegn. Det vil vi også få oppleve i år. Vårens store motorsykkelmønstring går av stabelen 24. april, med motorsykkelklubben Rolling Thunder som arrangør.

Klassiske toner vil fylle Festplassen når sommeren avsluttes og arbeidshøsten tar til. Bergen Filharmoniske Orkester vil ha konsert der 18. eller 19. august

Grieg Internasjonale Korfestival ber om å få ha konserter på Festplassen fra 1. til 4. september.

Pariserhjul

Tivoli preget den gamle Festplassen. Da den nye kom, skulle tivoli først og fremst henvises til den nyanlagte sirkus- og tivoliplassen på Nygårdstangen og til Nygårdsparken. Expo Team AS har søkt om å få ha pariserhjul på Festplassen hele perioden fra 1. mai - 1. september.

— Alle tivoliaktiviteter er tenkt lagt til sirkus- og tivolitomten på Nygårdstangen. Det er derfor vi har anlagt plassen, påpeker Lisbeth Iversen. Hun forstår at det i overgang kan virke som om Nygårdstangen ligger litt utenom, men det er her tivoli skal være.

Unionsoppløsningen markeres med stor festivitas i Bergen i perioden 13. til 20. juni. Arrangementskomiteen har søkt om å få benytte både Festplassen, Torgallmenningen og Vågsallmenningen disse dagene.

Av andre som har søkt om å få benytte Festplassen, kan vi nevne at studentene ber om å få benytte Festplassen til studentfestival i tiden 11. mars - 20. mars. Artlab vil gjerne ha kunstarrangement der 14 dager i august/september.

Flere folkefester

— Vi må tenke nøyere over hvordan vi skal ha det hyggelig sammen her i byen. Lysfesten var et kjempegodt eksempel på hvordan Festplassen kan utnyttes, mener Lisbeth Iversen. Hun tror byens kulturinstitusjoner med fordel kan gå sammen om arrangement der. Det koster heller ikke så mye når flere deler utgiftene.

Byråden ønsker seg flere folkefester på Festplassen. Hun ser også for seg flere større arrangement for barn og unge hvor de kan vise frem hva de driver med. En vannfestival tror hun også kan være noe å tenke på for Bergen. Dessuten er plassen byens største dansegulv.

Kommunen ønsker å være en pådriver for god utnyttelse av Festplassen. Bare fantasien setter grenser, sier byråd Lisbeth Iversen.

STEMNING: Selvsagt er det stemning på Festplassen, men ikke mye feststemning akkurat nå.<br/>Foto: HELGE SKODVIN