34 av 41 dommer har kommet etter gjengangerprosjektet startet i 1997.

Ved noen anledninger har det bare gått en dag fra han er blitt løslatt til han igjen blir fengslet på nytt.

Selv om politiet argumenterer med antallet tidligere dommer når de går i fengslinger, er det ikke antallet dommer avgjørende for å havne på A-listen. Man kan ha null dommer, men likevel bli A-listet. Gjengangerlisten er også i bevegelse, og personer som havner der, kan bli tatt av dersom de over lengre tid viser at de kan holde seg unna kriminalitet. Det kan ta tid.

— Et drittliv

En person BT har snakket med, som har holdt seg unna kriminalitet de siste to årene, jobber nå for et bygningsfirma, men er fortsatt på A-listen.

— Jeg prøver å holde meg unna, og har klart det de siste årene, mest fordi har fått meg en jobb, og et forhold, sier 25-åringen.

Han fikk nok av livet som gjengangerkriminell.

— Det er et drittliv, man blir forfulgt av politiet, og man fortjener det. Når man driver med kriminalitet, er det ikke annet å vente, sier 25-åringen.

- Vil ha dem ut

En 34-åring på listen, sier at han er der fordi han gjorde et innbrudd sammen med en A-gjenganger. Jeg har sagt flere ganger at jeg vil av listen, men jeg er der fortsatt.

Politiadvokat Trond Høvik, bekrefter at det kan ta lang tid å forsvinne fra listen. Å holde seg med A-gjengangere, kan også være nok til å havne i politiets lister.

— Når man først har havnet der, handler det ikke om måneder før man tas av. Vi må se over lang tid at de holder seg unna kriminell aktivitet. Det er ingenting vi heller vil, enn at de på listen skal forsvinne ut av vårt system, sier Høvik.