Bergen kommune la ut følgende melding på sine nettsider fredag morgen:

Pressekonferanse I DAG

Byrådsleder Monica Mæland vil gi en orientering til pressen i dag, fredag 24. mai. Pressekonferansen finner sted fredag 24. mai klokken 11.00, i 14. etasje på Bergen Rådhus .

KONFLIKTER: Etter det BT har grunn til å tro har det vært flere uenigheter internt i byrådet den siste uken.
ØRjAN DEISZ

På pressekonferansen kom det altså frem at Lisbeth Iversen har bedt om å fratre som byråd i Bergen.Etter det BT har grunn til å tro har det vært flere uenigheter internt i byrådet den siste uken.

Konflikt i byrådet

Den første uenigheten var da Lisbeth Iversen la frem forslaget om at omreisende tiggere og musikanter skulle få benytte seg av Sentralbadet sine dusjfasiliteter. Dette forslaget skapte stor debatt og kontroverser i Bergen.

Den største konflikten skjedde imidlertid i byrådet. Forslaget var nemlig ikke avklart med byrådsleder Monica Mæland.

Enden på visen var at Iversen trakk forslaget. Deretter la man frem nytt forslag om at de omreisende skulle få bruke Strax-huset. Også dette forslaget skapte strid.

I går, torsdag, la Lisbeth Iversen frem et nytt forslag: etablere vekterordning i Nygårdsparken. Etter det BT kjenner til er heller ikke dette forslaget avklart internt i byrådet.

Det bekrefter kilder BT har snakket med.

Bytter ut byråden

Før pressekonferansen hadde BT grunn til å tro at Marita Moltu (KrF) skulle ta over byrådsposten for Iversen. Moltu nektet å kommentere det.

— Jeg skjønner at du er nysgjerrig, men dette kommenterer jeg ikke, sier Moltu.

- Du avkrefter det heller ikke?

— Som sagt, dette kommenterer jeg ikke.

På pressekonferansen kom det derimot frem at det er partikollega Dag Inge Ulstein som tar over for Lisbeth Iversen som ny byråd.