Advokat Geir Lippestad skal forsvare en av sigøynerkvinnene som ble dømt for menneskehandel når ankesaken kommer opp.

Oslo-advokaten er mest kjent for å ha vært en av forsvarerne for Anders Behring Breivik. Nå skal han altså forsvare en av kvinnene som ble dømt for menneskehandel i den store sigøynersaken som gikk for Bergen tingrett i vår.

Er fortvilet

Samtlige seks som satt tiltalt for menneskehandel ble dømt i Bergen tingrett i sommer. Nå sitter to personer fengslet. Den ene er en 27 år gammel mann, den andre er den 38 år gamle kvinnen som nå ber om Lippestads hjelp.

I tillegg til at retten dømte kvinnen for menneskehandel, ble hun også funnet skyldig i medvirkning til voldtekt av sin egen datter. Kvinnen

ble dømt til tre år og seks måneders fengsel.Advokatene Vibeke Hein Bæra og Geir Lippestad har besøkt kvinnen i Bergen fengsel.

— Vi har takket ja til å påta oss oppdraget, men har ikke fått oversendt saksdokumentene, sier Lippestad.

- Hvordan opplever hun sin egen situasjon?

— Hun er fortvilet, svarer Lippestad.

Trolig på nyåret

Norges trolig mest omtalte advokat det siste året har fulgt saken mot sigøynerne gjennom pressen og sier han har en grei oversikt over den.

- Har du engasjert deg i sigøynerspørsmål generelt?

— Nei, men jeg mener jo at det er farlig å generalisere mennesker ut fra hvilken gruppe de tilhører, sier han.

— Handler denne saken om det?- Nei, ikke ut fra det jeg kjenner til. Når ankesaken skal for retten, blir det et spørsmål om hva som faktisk har skjedd og hva som ikke har skjedd, sier Geir Lippestad.

Han regner med saken behandles på nyåret.