Selungen Linus, som kom til Akvariet i juli i fjor, døde i går etter en øyeoperasjon.

— Linus hadde en stygg bakterieinfeksjon i det høyre øyet sitt. Bakteriene var resistent, og hadde kapslet seg inn, sier dyrepasser Joachim Ekeli til bt.no.

De var nødt til å få ham operert, og fredag gjorde en øyespesialist operasjonen.

— Alt hadde gått fint under inngrepet, men Linus våknet aldri fra narkosen. Dette er fryktelig trist for alle oss som har jobbet med ham, sier dyrepasser Joachim Ekeli til bt.no.

Tjukk og lykkelig

Selen Linus ble funnet av en familie på et landsted ved Drammen i juli i fjor. Familien kontaktet akvariet i Bergen, som tok den forkomne selungen til seg.

— Da vi tok hånd om ham, var Linus praktisk talt død. Han var i fryktelig dårlig forfatning på alle måter, men etterhvert som vi fikk gitt ham sårbehandling, næring og medisin, kom han seg veldig. Da vi hentet ham, veide han 10 kilo. I går veide han 39 kilo. Han var tjukk og lykkelig, sier Ekeli.

Ekeli forteller at alle som har jobbet med Linus opplever det som har hendt som veldig trist. Spesielt siden framgangen har vært så stor for selungen.

Ble ikke bedre

  • Han var kvitt alt av sykdom, og vi merket at han hadde det bra hos oss. Det eneste som ikke ble bedre, var øyet, forteller han videre.

Joachim Ekeli forteller videre at han som dyrepasser kommer tett innpå dyrene han arbeider med, og han medgir at det var spesielt vondt å miste Linus.

— Å komme så tett innpå dyrene som vi gjør, er det som gjør jobben helt fantastisk, men det er også det som kan gjøre jobben veldig tøff. Vi har fulgt Linus på veien tilbake i god form de siste månedene, og vi ble veldig glade i ham, sier han.

Hvordan husker du selungen Linus? Her kan du si noen ord:

Akvariet i Bergen
Akvariet i Bergen