Mandag tok Helene Valle (28) og mannen med seg sine fire barn til badeplassen Mjølkevika i Fana. Der skulle familien nyte det fine været med bading og grilling.

Men det som skulle være en koselig badetur, ble brått avbrutt da familiens syv år gamle datter oppdaget at hun hadde tråkket på en sprøyte.

— Jeg lekte med hunden da jeg kjente noe som stakk, forteller Linnea (7).

— Sprøyten sto fast i tåen. Det gjorde ikke vondt så jeg dro den ut selv.

- Veldig ekkelt

Etter at den tøffe syvåringen hadde dratt ut nålen, ropte hun på foreldrene. De kom løpende til og ble overrasket da de så sprøyten.

— Det er jo den store skrekken. Vi har alltid vært redd for at noe sånn skal skje, men vi hadde ikke regnet med at det skulle skje på en badeplass. Vi følte oss trygg da hun valset barfot i vannkanten, forteller firebarnsmoren.

Familien pakket sammen og dro til legevakten hvor Linnea tok blodprøver. På torsdag fikk hun vaksine mot hepatitt B.

— Det er en veldig liten sjanse for at hun er smittet, men vi må jo være sikre. Det er veldig ekkelt. Jeg vil advare andre om at det ikke bare er i Nygårdsparken det finnes sprøytespisser, sier Valle.

Medisinutstyr

Før familien dro fra det populære badeområdet, tok de bilder av stranden, som de mener var urovekkende grisete.

— Bosset fløt og det lå tomme alkoholflasker og medisinutstyr i vannkanten, forklarer Valle.

Hun så ikke flere sprøyter, men sier at hun ikke brukte tid på å lete etter det.

— Det er så få offentlige badeplasser i Bergen. Det er synd at det ikke blir vedlikeholdt, mener hun.

- Problemområde

Det er Bergen og Omland Friluftsråd (BOF) som har ansvar for vedlikehold av friluftsområdet Mjølkevika. Driftsleder Oddmund Dingen forteller at det er ett problemområde.

— Vi har ikke registrert sprøytespisser før, men det er dessverre et av de områdene hvor vi er plaget av at det foregår mye festing, sier han til bt.no.

Dingen forteller at området vanligvis er bedre tilrettelagt for familier, men at finværet i forrige uke kom litt brått på.

— Vi har en årlig opprydding om våren, men sommeren kom litt tidlig i år. Alle badeplassene i Bergens-området er derfor ikke er ryddet for sesongen enda, men de vil være klare snart, lover han.

— Med så mange områder vi dessuten helt avhengig av at folk rydder etter seg.

VIL ADVARE: - Jeg synes det er viktig å advare andre mot at det ikke bare er i Nygårdsparken det finnes sprøytespisser, sier firebarnsmor Helene Valle.
DYVEKE NILSSEN
BOSS: Slik så det ut på familiebadeplassen Mjølkevika i Fana tidligere i uken.
PRIVAT