Tertnes-spiller Kari Lindø har fortsatt til gode å score mål for Tertnes denne sesongen. Likevel mener trener Tore Johannessen at forsvarskjempen er en av lagets aller viktigste spillere.

Uten Lindøe i cupkampen mot Njård tidligere i år ble det klart tap og cup-exit for Tertnes. Med Lindøe tilbake i Tertnes-forsvaret gikk det atskillig bedre for blåtrøyene i går.

— Hvis vi sammenligner de første femti minuttene av denne kampen med cupkampen mot Njård, er Kari hovedårsaken til at vi slipper inn mange færre mål nå, sier Johannessen.

Etter en god start av gjestene, der de ledet med tre mål etter åtte minutter, tettet Lindøe og Co. igjen bakover.

11 minutter uten baklengs

3-6 ble snudd til 14-6 i løpet av de neste elleve minuttene. Da var jobben gjort for Tertnes.

— Det fløt utrolig bra for oss i de gode periodene. Det er kanskje det beste vi har spilt i år, sier Johannessen.

— Da vi kjørte fra dem i første omgang, hadde vi lagt grunnlaget, sier Lindøe, som kunne gå til pause med en seksmålsledelse på stillingen 17-11.

Annenomgang ble dermed et pliktløp, og selv om de nyopprykkede fra Oslo yppet seg på slutten, klarte de aldri å komme nærmere enn tre mål bak.

— De tok oss litt på slutten, men vi var godt forberedt, spesielt fordi vi tapte mot dem i cupen, sier Lindøe.

Gjorde comeback i fjor

Hun fikk som vanlig ikke være med fremover, men har ingen problemer med å forsone seg med at hun må løpe av banen hver gang Tertnes går i angrep.

— Da kan jeg konsentrere meg om å bruke kreftene mine i forsvar. Det er kjempegøy å spille forsvar og gøy når taklingene sitter. Det er ikke bare å score mål som teller, sier hun.

Treneren er godt fornøyd med å ha en spiller som bare konsentrerer seg om å spille forsvar.

— De fleste spillere synes det er gøyere å spille angrep enn i forsvar. Men Kari vet at det er forsvaret som er hennes oppgave, og hun forbereder seg til det foran hver kamp, sier Johannessen.

I fjor på denne tiden var Lindøe pensjonert håndballspiller. Men den sportslige krisen i klubben fikk henne til å gjøre comeback i gamleklubben.

Juleferie i toppen

Det som bare skulle være et par måneders krisehjelp, resulterte i ny kontrakt for denne sesongen.

— Planen var at jeg bare skulle være med det halvåret, men jeg syntes det var litt gøy da, så jeg tok ett år til, sier 30-åringen. Med både Lindøe, Hege Vikebø og Marthe Reinkind tilbake, har Tertnes fått en helt annen start på sesongen enn det som var tilfelle i fjor. Nå kan de ta juleferie på en fjerdeplass med ti poeng.

— Det er helt utrolig deilig. Både at vi gjør det bra sportslig, men også at vi har en sunn økonomi når andre lag sliter. Det var et stort press på Kjell (Fagna, leder i Tertnes, red.anm.) om å kjøpe spillere da vi slet, men nå ser vi at klubben gjorde det riktige valget, sier spillende assistenttrener Mette Davidsen.

TØFFE TAK: Kari Lindøe (i midten) og Tertnes tettet forsvaret mot Njård i går. I en periode i førsteomgang gikk det hele elleve minutter uten at gjestene fra Oslo scoret mål.
Helge Hansen