Politiet opplyser onsdag ettermiddag at personen som omkom i ulykken, var 28 år gamle Ole Magnus Kjenes fra Myking i Lindås kommune.

Han var alene i bilen, og ingen andre biler var involvert i ulykken. Omstendighetene rundt ulykken på riksvei 570 mellom Risnes og Hosteland er nå klarlagt i grove trekk.

  • Det synes klart at bilføreren kjørte litt til høyre for veien på en rett strekning en god stund før ulykken.
  • I en venstresving føk Opelen opp på det lett skrånende autovernet. Bilen «hoppet» av gårde og traff noen trær seks-syv meter fra veikanten.
  • Mens bilen ble liggende på siden, ble bilføreren slynget ut med voldsom kraft. Etter en 25-30 meters ferd gjennom luften, landet den omkomne på det islagte Storsteinsvatnet.

Fryktet flere omkomne

Ulykken skjedde ved 23-tiden, og mannen ble funnet av politi— og brannfolk rundt en halvtime senere. Da hadde flere forbipasserende meldt fra om vraket ved veikanten.

Redningsmannskapene fryktet at det kunne ha vært flere i bilen, og satte i verk en omfattende leteaksjon i området rundt Nordbygda.

— Vi vurderte også å sende ut dykkere, men dette ble avblåst, ettersom vi ikke fant noen hull i isen, sier lensmann Magnus Stub-Nilsen ved Masfjorden lensmannskontor.

Passasjerer var ute av bilen

Ingen andre personer hadde vært i bilen, viste det seg. To passasjerer som hadde sittet på tidligere på kvelden, var hjemme og i god behold. Bilføreren hadde vært på vei hjem til egen bolig da ulykken hendte.

Det var tørr veibane og gode kjøreforhold på ulykkesstedet. Politiet vet ikke hvorfor bilen havnet utenfor asfalten. Hvor høy hastighet bilen hadde, er også uvisst.

— Det er ingen bremsespor vi kan måle, og det var ingen vitner til ulykken, sier lensmann Stub-Nilsen.

Den omkomne vil bli obdusert ved Gades institutt på Haukeland universitetssykehus, slik rutinen er ved dødsulykker.

Vraket undersøkes nå av Biltilsynets eksperter.