NRK-journalisten, humoristen og kåsøren var på jobbseminar på Os da den store nyheten ble kjent for henne, via sms. Da vi ringte og stilte det klassiske «Hva føler du nå?»-spørsmålet, hadde hun følgende avmålte svar:

— Det er jo hyggelig, det.

— Det er alt?

— Nja... Det er beundringsverdig at noen går hele den lange veien helt inn på internettet for å klikke på navnet mitt.

— Det er åpenbart mange som har gjort det. Hvorfor tror du de har gjort det?

— Det var vel i mangel på andre.

— Nå er du litt beskjeden?

— Det er jo mitt varemerke.

— Du har ingen som helst formening om hvorfor du er blitt Årets homo?

— Nei, der melder jeg pass, rett og slett.

— Hva tror du din mor, bedre kjent som Mottro, ville sagt?

— Kanskje noe som "Er dette berre for Bergen? Du har vel ikke særlig appell utover i landet".

— Det har du åpenbart. Skal du feire nå?

— Da meldingen kom, fikk jeg en bong til baren av sjefen min. Det er vel det lengste du kan komme i NRK. Så nå står jeg her med en honnørdrink fra sjefen min, avsluttet Linda Eide. Som noen sekunder senere ringte tilbake.

— Det er Linda Eide igjen. Jeg ville bare si «Det er en ære».

Stand-in i treningsdrakt

Prisen ble delt ut under den årlige homofestivalen "Skeiv i slapsen" i Bergen i kveld. Linda Eide ble berømmet for sin innsats i NRK-programmet Norske Attraksjonar. Eide, som inngikk partnerskap i fjor sommer, har alltid vært åpen om sin homofile legning.

Siden prisvinneren selv ikke kunne stille hadde hun i stedet sendt Morten Grantangen som i karakteristisk rød treningsdrakt prøvde å etterligne den originale humoristen.

I tillegg til prisen som årets homo, ble Linda Eide kåret til årets entertainer.

Homofobpris til KrF

Årets homofrydpris gikk til Sunniva Shultze-Florey som ble hyllet for sin innsats for å få vedtatt en homoplan for Hordaland fylkeskommune. Da Fylkeskommunen vedtok homoplanen i desember, gav flere av representantene mye av æren for at planen ble vedtatt.

— Dette er fantastisk fint. Jeg har mange ganger følt meg alene når jeg har arbeidet med homoplanen på Fylkestinget. Jeg er veldig glad for denne prisen, sa hun fornøyd i takketalen.

KrF-politiker Trygve Birkeland ble kåret til årets homofob for å ha prøvd å hindre lesbiske og homofile i å besøke skolene i Bergen med informasjon om homofili. Han ønsket å ta inn et punkt i handlingsplanen for homofile og lesbiske som sa at bare skolens lærere skulle undervise om dette temaet.

Brann var også nominert i klassen for de homofobe. Etter at de laget en reklame der de skrev «Vil du lese om grisebønder og homser i Trøndelag eller ekte mannfolk i Bergen?» Brann nektet lenge å beklage annonsen .

IKKE HELT LINDA: Morten Grantangen prøvde å etterligne humoristen da han mottok prisen på hennes vegne, men forskjellen var likevel synlig.
Kristin Jansen
BESTISER: Konferansier Inger Lise Drabløs og Tutta i Kim Fairchilds skikkelse snakker om sin personlige erfaring med rasisme og homofobi. Tutta har nemlig astma.
Kristin Jansen
FRA LODDEFJORD: Homo var hun ikke, men Inger Lise Drabløs hadde æren av å lose folk gjennom prisutdelingen
KRISTIN JANSEN
HOMOVENN: Ove Thue hadde laget en egen sang om homofobien i Brann
KRISTIN JANSEN