- Vi traff hverandre i korpsmiljøet, i Eikanger-Bjørsvik Musikklag. Min mann, Svein Henrik Giske, spiller trompet og jeg baryton. Men det var litt vanskelig å legge lille Olav på trompeten. Derfor valgte vi stortrommen da han skulle fotograferes, forteller Siri Smith-Giske.

Når fotografen, Christin Eide, også er venn fra korpsmiljøet, sa det seg selv at et instrument måtte benyttes som symbol.

Skjønne Olav ble født 21. april. Han ble født tolv dager over termin og var stor som en konge da han kom til verden, 4,7 kilo. Da han først ville ut, kom han fort. En og en halv time tok fødselen.

Som en konge

—  Han ble født tre minutter over tre natt til skjærtorsdag og er vår tredje sønn. Med så mange hellige tall etter hverandre på en helligdag som skjærtorsdag, måtte vi bare kalle ham opp etter Olav den hellige, forteller Siri.

Hun og Svein Henrik har fra før guttene Agathon på syv år og Julian på fire og et halvt år.

— Å ha tre velskapte gutter er helt fantastisk. Vi er veldig takknemlige. Det er aldri noe selvsagt å få et barn. Vi har fått tre. De er alle en gave og en drøm som har gått i oppfyllelse, sier Siri Smith-Giske.

Stor kontaktflate

— Hva har musikken betydd for deg?

— Jeg begynte å spille som liten jente og har spilt siden. Det er kjekt å spille sammen med flinke folk og kjenne samholdet og korpsånden. Korpsmiljøet har gitt meg et stort og flott kontaktnett, forteller Siri Smith-Giske.

Svein Henrik har satset fullt og helt på musikken og spiller i dag i Forsvarets Musikkorps Vestlandet. Han er dessuten komponist og dirigent. Siri er i gang med utdanning i farmasi ved Universitetet i Bergen.

— Hva vil du særlig gi lille Olav med på veien?

— Jeg vil at han skal være seg selv og tørre å gjøre det han selv har lyst til. Min tanke er at jeg vil gå ved hans side og backe ham opp. Så skal han få lov å finne ut hva han selv vil satse på her i livet.

Gullklump

— Hva gir det deg å være hjemme med en liten gutt?

—  Spedbarnsperioden er fantastisk. Babyer er noen skjønne, uskyldige gullklumper som gir mye. Vel kan det være stressende med nattevåk. Med det er også så hyggelig å klemme og kose med Olav når han våkner. Gledene er større enn byrdene, sier Siri Smith-Giske.

Familien bor på Søreide og gleder seg over at Søreide skole har et godt og aktivt korps. Selvsagt skal guttene meldes inn der. Agathon har alt antydet at han kan tenke seg å spille trommer.