— Det er risikabelt å bedøve en sel, fordi de har en helt annen måte å lagre oksygen i kroppen på, enn mennesker. Lille Moses døde etter å ha vært bedøvet i ca. to timer, opplyser Akvariets daglige leder Kees Ekeli til Bergens Tidende.

— Operasjonen hadde gått helt greit, hun var sydd igjen, men døde så altså på grunn av bedøvelsen, sier Ekeli. Inngrepet skjedde på Tertnes dyrekli-nikk. Det er andre gang en sel blir operert i Norge - også forrige gang var det en sel som hadde spist mynter, og som døde under operasjonen.

Årsaken til at den fem år gamle, populære gråselen Lille Moses ikke fikk leve lenger, er at besøkende ved Akvariet har hevet uti penger til selene.

— Hun hadde 30-40 norske mynter i magen, som lå nederst i magesekken og blokkerte, opplyser Akvariet-sjefen til Bergens Tidendes nettutgave. Han vurderer nå tiltak for å hindre at besøkende hiver mynter uti til de populære sjødyrene.

— Frykter du at også andre av selene har magen full av penger? - Vi aner ikke om også andre seler har spist penger. Men vi vet at dette fenomenet har vært et problem også i andre dyreparker, sier Akvariets daglige leder.

STORE SMERTER: Den fem år gamle gråselen hadde det slett ikke bra i går kveld. Hun lå på bunnen av akvariebassenget med store smerter. Natt til fredag døde selen på operasjonsbordet.
Foto: Vegard Valde