— På dette tidspunktet har vi fortsatt ingen mistenkte, sier etterforskningsleder ved Sta Elena politidistrikt, Rosenio Marasigan Suaverdel, til Bergens Tidende.

34-åringen ble funnet med ti skudd i kroppen. Trebarnsfaren, som mistet sin kone i «Rocknes»-havariet, ble angrepet av tre menn med skytevåpen på Filippinene.

Med i bilen var hans nevø, som var sjåfør.

Ingen vitner

Dobbeltdrapet fremstår som gåtefullt, og politiet har få spor.

— Vi har ingen vitner til hendelsen, det var ingen andre i området, sier politietterforskeren.

Det ble straks etter drapene spekulert i om de avdøde hadde med seg deler av erstatningsbeløpet etter «Rocknes»-ulykken. Men politisjef Pio V. Rafer fortalte BT i forrige uke at ingenting var fjernet fra likene. Drapsmennene skal verken ha tatt penger, mobiltelefoner eller andre verdisaker fra ofrene.

— Det betyr at det verken var et vanlig overfall eller et ran. Det kan ha vært et rent bestillingsdrap, sa politisjefen.

Filippinsk politi leter dermed fortsatt i stummende mørke etter et motiv.

Fulgt av leiemordere?

— Vi har ikke funnet noe motiv. Vi tror ikke det er gjerningsmenn fra dette området. Og vi fortsetter etterforskningen, sier etterforskningsleder Suaverdel.

Politiet gjentar at det tok lang tid før drapene ble oppdaget. Gjerningsmennene fikk en hel natts forsprang.

— Drapet skjedde ved midnatt, men ble ikke rapportert før ved 7-tiden dagen etter, sier etterforskningslederen.

I byen Daet 350 km øst for hovedstaden Manila tar moren Ligaya B. Pandi og stefaren Domingo C. Pandi de siste ukenes tragedier svært tungt.

Stefaren til den drepte tror dobbeltdrapet kan ha vært gjort av profesjonelle leiemordere. Også politiet har spekulert i om leiemordere har fulgt de to mennene fra Manila, og slått til på den øde veistrekningen.