— Vi har våre planer i forhold til bruk av likhunder. Hundene er klare, og kommer på vår anmodning, men vi vil holde for oss selv når det skal skje, sier politiinspektør Tore Salvesen.

Hundeføreren Ingvar Lauri fra Göteborg og hundene Ruff og Pirvi er i Mjøndalen og søker etter den savnede firebarnsmoren Belur Sardar.

Planen er at søkene i Mjøndalen skal avsluttes i dag, og Dagbladet skriver at etter dette skal Lauri og hundene direkte til Bergen for å søke etter 22-åringen som er forsvunnet fra Laksevåg.

Må ha tillatelse til søk

Hundefører Ingvar Lauri hadde ikke mye tid til å snakke med BT i går fordi han var opptatt med søk.

— Det er ikke helt avklart når jeg skal til Bergen, sier Lauri før han må legge på.

Politiet ønsker ikke å si noe om hvor de skal søke etter Dung, men det er naturlig å anta at de starter i hennes hjem i Krabbedalen

Dersom politiet skal inn i huset der den savnede tobarnsmoren bodde, må de enten sikte noen i huset for å ha gjort noe kriminelt med Dung. Da kan de kreve å få gå inn i boligen med likhund.

Eller så kan de be ektemannen og hans foreldre om samtykke til å få gå inn i boligen.

— Politiet har ikke tatt dette opp med oss, men dersom de gjør det, kan jeg ikke tro at han vil ha noe imot at søket starter i boligen. Men det har vi altså ikke snakket om, sier Mikkel Mundal, advokaten som representerer familien.

Politiet uttalte i går at de anser det som overveiende sannsynlig at Dung nå er drept.

— Hva tenker ektemannen om det?

— Hans teorier er at hun enten har gått under jorden eller at hun har tatt sitt eget liv, sier Mundal.

Har søkt om Dungs permisjon

Så langt har verken ektemannen eller hans foreldre hatt lyst til å snakke med mediene om Dungs forsvinning.

— Det er under løpende vurdering, men så langt har han ikke lyst å stå frem og snakke om at hans kone har forlatt ham, sier Mundal.

— Hvordan går det med mannen og barna?

— Det går etter forholdene bra. Han tar seg av dem med god hjelp fra barnevernet. Nå har han søkt om å få overta Dungs fødselspermisjon siden hun er borte, sier Mundal.

I likhet med politiet tror også Dungs vietnamesiske familie at det har skjedd noe kriminelt med kvinnen.

— Vi tror at hun er drept. Hun hadde nettopp fått baby, og var ikke deprimert. Vi har ingen grunn til å tro at hun har stukket av, sier tanten Than Thuy Thi Dinh.

Nå har familien bestemt seg for å droppe Syden-ferien, og heller bruke pengene på å betale flybillett for Dungs mor fra Vietnam til Norge.

— Vi jobber med at hun skal få visum så snart som mulig. Hun er desperat etter å komme hit for å prøve å finne ut av hva som har skjedd med datteren, sier Dinh.

Politiet søkte i går med et spesialhelikopter etter Dung over Lyderhorn og ned mot Krabbedalen der hun bodde. Søket var resultatløst, og det er ikke aktuelt med flere helikoptersøk.

I dag vil politiet derimot ta stilling til et eventuelt finsøk.

— Vi vurderer manngard. Bestemmelsen vil bli tatt ut fra en helhetsvurdering, sier politiinspektør Tore Salvesen.

SØKTE ETTER DUNF: Et spesialhelikopter som er det eneste av sitt slag i Norge søkte i går etter savnede Dung Tran Larsen på Lyderhorn og i området ned mot Krabbedalen.
PRIVAT
LIKHUND: Hunden Pirvi kommer trolig til Bergen i morgen for å lette etter savnede Dung Tran Larsen.