Mandag kunne bt.no fortelle at sommeren var satt behørig på vent. «Guffent og vått», var spådommen, som hittil har truffet ganske bra.

Kun små mengder Men nå kan det være bedring å spore. Meteorologene er usikre på været til helgen, men Storm tror skydekket kan lette såpass at vi faktisk får se solen, noe som utvilsomt vil glede de mange parene som går til alters kommende lørdag.

— Hvis det blir regn på lørdag, blir det bare små mengder. Vi skal ikke utelukke at det også kommer noe sol, sier vakthavende meteorolog Roar Teigen i Storm Weather Center.

Også sankthansaften blir noenlunde bra i forhold til forhåndsvarselet, skal vi tro Storm. Nordvestlig bris, litt kjølig og enkelte regnbyger skulle gi muligheter for kos rundt bålet. Sjansene for sol er absolutt tilstede, og Teigen forteller at fredagen ser ut til å bli helgens fineste dag.

Mellom 11 og 16 - Søndag blir det bygevær, med litt sol innimellom, sier Teigen.

Temperaturene vil i helgen ligge mellom 11 og 16 grader, melder Storm.

Kollegene på Vervarslinga for Vestlandet er til dels enige, men er litt mer tilbakeholdne med å love oppholdsvær lørdagen.

— Lørdagen er vanskelig å spå, og kan slå begge veier, sier meteorolog Anna Reistad til bt.no.

HÅPET STIGER: Det kan likevel bli noenlunde fint for Gullmannen og helgens brudepar, selv om det neppe blir skyfritt som her.