Siden åpningen av den første Lidl-butikken i 1973, er Lidl blitt representert i nesten alle land i Europa. I dag er dagligvarekjeden Europas ledende, med nærmere 50.000 ansatte. Eiendomssjef i Lidl Norge, Tommy Guldbrandsøy, var torsdag i Bergen for å finne nye medarbeidere.

— Vi har en attraktiv gruppe her, forteller han. Og kikker på de unge studentene i lokalet.

Scenen for jakten etter nye medarbeidere er Senterdagen under UKEN -04 ved BI. Det er hovedsakelig distriktssjefer og butikksjefer i Hordaland, Lidl er på jakt etter. Firmaet frister med Audi som firmabil. Men bilen skal brukes, det er kjent at Lidl har en tøff personalpolitikk.

— Det vil bli en del reising, påpeker Guldbrandsøy.

Offentlig har Lidl tidligere uttalt seg at de ønsker medarbeidere med fleksibilitet. I retur tilbys en unik karrieremulighet.

— Selskapet er internasjonalt, så der ligger en åpning for et karrieresprang videre ut i Europa, sier Guldbrandsøy.

— Men nå har jeg allerede sagt for mye, påpeker han og fanger en students oppmerksomhet. Ved siden av står GI-assistent Karine Engstrøm, hun flytter på sjokoladene på bordet, og lurer på om hun faktisk har lov til å si sitt eget navn. Kontakt med pressen skal helst ikke forekomme hos Lidl.

I tillegg til Lidl, var det seks bedrifter til på Senterdagen, alle viktige aktører innen norsk detaljhandel.

— Vi opplever en stor pågang både fra nysgjerrige studenter, og fra bedrifter med rekruttering i tankene, forteller Ørjan Wilhelmsen, leder for UKEN 2004.

En av studentene i lokalet er Silje Beate Frantzen. - Opplegget her er utrolig bra. Det er positivt for studentene å få komme i kontakt med eventuelle fremtidige arbeidsgivere, sier hun.

<b>PÅ SJARMTUR:</b> Eiendomssjef Tommy Guldbrandsøy og GI-assistent Karine Engstrøm fra Lidl gjorde seg i går attraktive for bergensstudentene. FOTO: EIRIK BREKKE