— Vi går egentlig her mest på «måfå», sier Tor Jacobsen (18), som sammen med Petter Mjell (19) og Sondre Hope (19) er på handletur i Bergen sentrum torsdag kveld.

De tre kameratene har, etter en halvtimes tilbudsjakt, ikke kjøpt noe når bt.no treffer på dem. De hevder at å kjøpe klær er noe av det verste de gjør, men at de nå håper å komme over noen gode tilbud.

- Er shopping egentlig en «jentegreie»?

— Ja, egentlig. Jacobsen, Mjell og Hope nikker.

— Men det er gøy med så mye folk. Vi treffer mange kjente her.

Trosser været

Et hav av bergensere vender i kveld nesen mot sentrums nattåpne butikker. Senterleder for Galleriet og Sundt på Torgallmenningen i Bergen, Geir Kaland, ser lyst på den grå sommerkvelden.

— Jeg var forferdelig spent på om det dårlige været ville holde folk hjemme. Men vi har hatt fullt av folk hos oss, sier en fornøyd Kaland til bt.no.

Han tror kombinasjonen av handel og hygge trekker folk til nattåpent år etter år.

— På Torgallmenningen er det underholdning og gatemusikk. Folk kombinerer gjerne shoppingen med en matbit og kanskje et glass, sier senterlederen.

<b>I REGNET:</b> Til tross for godt bergensk drittvær yret det av shoppelystne mennesker på Torgallmenningen i kveld.<br/>FOTO: RUNE STØLÅS
<b>PÅ JAKT:</b> Tor Jacobsen (18), Petter Mjell (19) og Sondre Hope (19) er på tilbudsjakt i nattåpne butikker. Ingen av dem liker å shoppe, de gjør det mest på «måfå».<br/>FOTO:RUNE STØLÅS