MAGNUS VOLLSETÅSMUND EGELAND magnus.vollset@bt.no BT bad zoologiprofessor Harald Kryvi analysere levningene:— Da jeg så bildene i avisen tenkte jeg først at det kunne være en fugl. Men da jeg fikk undersøkt restene nærmere fant jeg ingen fjær, heller ikke noe pels. Da har vi bare amfibiene igjen. Og da jeg fant hodet, var det ingen tvil. Vi snakker her om en liten frosk, sier professor Harald Kryvi ved Zoologisk institutt ved Universitetet i Bergen til BTs nettavis.

I en plastpose samlet Arnstein Dale restene av kadaveret. En del knokler, litt skinn, en fot og et hode med et øye. For Arnstein Dale var det umulig å slå fast hva slags dyr det er snakk om.

— Det er forferdelig ekkelt, sier Dale og rynker på nesen.

Vannet gikk Historien begynte tirsdag kveld. Da forsvant vannet fra springene hos naboene i Mathopen. Dagen etter kom trykket tilbake.

— Men ikke over alt. Vi manglet kaldt vann på kjøkkenet, vaskemaskinen fungerte ikke og cisternen på doen var potte tett. Da rørleggeren åpnet magasinet, fant vi ut hvorfor, forteller Dale.Seinere fant de knokler også i springen på kjøkkenet.

— Vi var sjokkerte begge to! Jeg har hørt om dyr som har kommet opp fra avløpet, men det er tross alt riktig ende. Dette dyret lå i drikkevannet vårt, sier han oppgitt.

Kaffe med kjøpevann Både Dale og konen Grete Kirkebø er ganske sikre på at dyret ikke kan ha ligget i rørene særlig lenge.

— Da ville vi nok ha blitt syke, tror Dale. Siden tirsdag har de to holdt seg langt unna vann fra springen. Nå kjøper de vann på flaske, selv for å koke kaffe.Dyrerestene har gjort så store skader på det ene vannmagasinet at det må byttes ut.Det er ingen stor frosk som har forvillet seg inn i rørere i Mathopen. Professor Kryvi sier at hodet på frosken ikke er større en neglen på en langfinger.

Les også: - Skal ikke skje

EKKELT FUNN: Da rørleggeren kom for å reparere springen hos Arnstein Dale på Mathopen, fant de disse restene fra ett eller flere døde dyr. (FOTO: EIRIK BREKKE)