ÅSMUND EGELAND asmund.egeland@bt.no

Politiet fant lørdag store mengder tyvegods i et naust i Glesvær i Sund kommune. Tyvegodset stammer fra en rekke båter i nærheten. To menn er pågrepet.

— Til sammen er nok tjuvgodset verdt noen hundre tusen kroner, sier lensmannsbetjent Espen Sjøflot ved Fjell og Sund lensmannskontor til Bergens Tidendes nettutgave.

Kortene på bordet De to mennene, på 28 og 35 år, skal ifølge politiet ha lagt kortene på bordet. I løpet av natt til langfredag og natt til lørdag har de hoppet fra båt til båt i området ved Tofterøy Camping og Kvernevika. Der har de rasket med seg stort sett det de har kommet over.

Mange fornærmede - Ved Tofterøy er det seks-sju fornærmede. I Kvernevika et tilsvarende antall. Det er nesten litt vanskelig å holde oversikten. Saken er blitt omfattende etter hvert, sier Espen Sjøflot.

Nytt og gammelt tjuvgods Da politiet ransaket naustet ble de overrasket over hva det inneholdt. Ikke bare fant de ferskt tyvegods samlet der. Også gjenstander som tidligere var meldt stjålet ble funnet i naustet, blant annet dyrt spesialverktøy som stammet fra en rigg i nærheten.