Både Jon Eikemo, Kjell Magne Bondevik og biskop Lønning har fått gjennomgå av den hittil ukjente imitatoren fra Bergen. Men det er Sissel som står hans hjerte nærmest, og i høst har de to kjempet seg frem til finalen i imitatorkonkurransen i «Noen Bedre» som vises lørdag.

— Hva slags forhold har du egentlig til Sissel?

— Før traff vi faktisk på hverandre av og til gjennom felles venner, men jeg har aldri kjent henne personlig. Nå er det så lenge siden at vi sikkert ikke er på hils en gang, men jeg respekterer henne enormt som artist. Selve Sissel-karikaturen dukket opp under en gospel-leir på Bildøy for mange år siden. Jeg oppdaget at jeg sang falsett med klang, og fremførte «Summertime» om kvelden.

— Er du ikke redd for at Sissel blir fornærmet når du hermer etter henne?

— Nei, det er heller ment som en hyllest. Hvis hun blir fornærmet ber jeg om tilgivelse, sier han.

Komisk talent

Steinar vokste opp i Arna, men bor nå på Tertnes. Den nærmeste vennekretsen har alltid visst om Steinar sitt komiske talent, og ble ikke overrasket da han dukket opp på tv-skjermen. Men på Handelshøyskolen fikk mange av kontoristene bakoversveis.

— Tilsynelatende er jeg bare en usedvanlig kjedelig byråkrat, men inni meg bor det mange festlige karakterer, forteller Steinar og byr på en aldri så liten smakebit av Jon Eikemo. På et blunk legger han om stemmen fra klingende tenor til rungende bassrøst, og leverer en overbevisende fremføring av Jakob Sandes dikt «Likfunnet».

Hadde sjansen

Da han selv var student ved NHH fikk han stor oppmerksomhet for sine rollefigurer i studentrevyen. Revyen ble sett av 13.000 publikummere på halvannen uke, og en stund etter ble den satt opp på Chat Noir. Her ble Steinars talent lagt merke til, og daværende teatersjef ved Den norske scene, Tom Remlov, kalte ham inn til prøvespilling.

— Ja det stemmer at jeg prøvespilte for en rolle til stykket «Arsenikk og gamle kniplinger». For meg var det som en «utenpå kroppen opplevelse». Uheldigvis kolliderte prøveperioden med revyen til Handelshøyskolen, og av en eller annen grunn valgte jeg revyen.

— Er dette noe du har angret på i ettertid?

— Nei, egentlig ikke, men jeg har aldri skjønt hvorfor jeg sa nei. Kanskje det var en blanding av lojalitet til revykameratene, manglende mot og manglende vilje. Uansett var dette en stor kompliment som jeg har et ydmykt forhold til, forteller han.

Aldri for sent

Selv om teaterdrømmen glapp, har ikke Steinar lagt karrieren helt på hyllen, og fremover skal han opptre på julebord og tilstelninger i nærmiljøet. Neste år fyller han og tvillingbroren Jonny 40 år, og Steinar har planen klar for en egen forestilling.

— Hele livet er det en del karakterer som har fulgt meg. De skal jeg samle i en kabare for å mimre over en periode i livet. Da jeg fortalte dette til broren min og noen venner, illustrerte jeg det med at når teppet går opp står JEG på scenen.

— Men hva med meg da, spurte broren min forsiktig, og uten å tenke svarte jeg tørt;

— Tror du teppet går opp av seg selv...? så jeg må nok innrømme at jeg har et visst eksponeringsbehov...

Men først skal han og Sissel kjempe mot selveste Donald Duck og en kamel.

Navn: Steinar Hesthammer

Alder: 39 år

Bosted: Tertnes

Stilling: Prosjektleder, Handelshøyskolen

Aktuell med: Sissel-parodi i imitatorkonkurransen i NRK-programmet «Noen Bedre»

«- Tilsynelatende er jeg bare en usedvanlig kjedelig byråkrat, men inni meg lever det mange festlige karakterer.»