Vestlandet får litt mindre nedbør onsdag og torsdag, ifølge Værvarslinga på Vestlandet. Men onsdag vil det være utrykt for torden i hele fylket, særlig nord for Bergen.

— Totalt sett ser vi en veldig bedring i været onsdag og torsdag. Regnet har gått over til bygevær over hele Vestlandet i natt. Skiftende vær med nedbør og muligens litt sol innimellom vil holde seg hele onsdag og torsdag. Vi har fått litt kaldere luft, så bygene vil komme som snø over 500-700 meter, sier vakthavende meteorolog Anne Solveig Andersen.

Regn til helgen

Meteorologen sier stort sett hele Vestlandet vil ha det samme bygeværet, men at det er vanskelig å si akkurat hvor bygene vil treffer på grunn av vinden.

— Etter vi har hatt en liten pause onsdag og torsdag så blir det våtere i helgen. Fredag kommer det en ny front med mildere luft og nedbør, og det blir enda mer regn lørdag og søndag. Det er ventet mellom 30 og 50 millimeter begge dagene, sier Andersen.

Ikke flomfare frem til fredag

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) står for flomvarslingen og oppdaterer varslingsdataene på varsom.no minst to ganger i løpet av dagen, opplyser NVE-hydrolog Ingeborg Kleivan Krøgli.

Hun forteller at det ikke er fare for flom nye steder på Vestlandet frem til fredag.

— Vi gjør vurderinger for tre dager av gangen. Nå roer det seg ned, og vi har derfor satt grønt nivå med tanke på flom- og jordskredfare på fra og med torsdag. Det kommer litt regn mot helgen men det ser ikke ut som de store mengdene. Vi følger aktivt med, avslutter Krøgli.