• Vi synes det var positivt å lese i avisen at gjerningsmennene trolig er tatt.

Det var bra de arresterte dem såpass raskt, så får vi håpe det er de rette personene de har pågrepet, sier Bjarte Næss og Cathrine Aasen, som er beboere i Toppe borettslag.

Både den drepte 59-åringen og de tre siktede bor eller har bodd i området rundt Toppe. Samboerparet mener det er et noe belastet nabolag. Da de hørte om drapet, var det ikke uventet at det var noen i nabolaget som kan ha begått ugjerningen.

— Det har vært en del spekulasjoner i området her om hvem som kan ha gjort det. Vi har inntrykk at de fleste nå er lettet over at det endelig ser ut til å gå mot en oppklaring, sier Cathrine Aasen.

En annen kvinne vi snakket med ville ikke stå frem med navn og bilde av frykt for konsekvenser fra de siktedes omgangskrets, men kunne si dette om naboenes reaksjoner:

— Det er fryktelig trist. Folk er sjokkerte. Jeg har vært nabo i alle år med den siktede 16-åringen. Jeg trodde ikke han kunne gjøre noe slikt, sier hun til Bergens Tidende.

LETTET: Cathrine Aasen går forbi huset til den drepte Mentz Dankert Løtvedt hver eneste dag - Folk er lettet over at politiet har gått til pågripelse, sier hun.<br/>Foto: KNUT EGIL WANG