Politimannen ble sist sett klokken 17 fredag, da han dro fra Fana Politistasjon i en tjenestebil.

Leter med småfly

Politiet fortsatte i hele natt å lete etter den savnede kollegaen, men uten å komme nærmere løsning på gåten. Hele Fana bydel er nå ferdig gjennomsøkt, forteller lensmann Norvald Visnes.

I dag ble det satt inn en småfly i letingen. Flyet skal undersøke alle hovedveier og parkeringsplasser i bergensområdet, med utgangspunkt fra Fana, men i stadig større sirkler rundt. I ettermiddag ble også luftambulansen satt inn i søket. I 15-tiden ble søket konsentrert i Bergen Vest og på Sotra, men politiet benekter at de har noen konkrete spor i området.

— I tillegg oppfordrer vi innstendig alle som kommer på jobb mandag om å se etter om bilen er på arbeidsstedets parkeringsplass, sier Visnes.

Vet ikke hvor de skal lete

— Hadde vi bare visst hvor vi skulle lete. Vi har dekket store deler av Bergen, men har ikke en gang funnet bilen. Vi er avhengig av ytterligere hjelp fra publikum, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand til bt.no.

Kolleger på frivakt og andre frivillige bruker helgen på å lete etter 32-åringen.

— En rekke venner av den savnede og hans familie har meldt seg for å delta i letingen. Det samme har mange politifolk som har fri. Jeg har ikke noe nøyaktig tall på hvor mange som leter, men vi har nok folk, sier informasjonsleder Trygve Hillestad. Familiemann

Den savnede 32-åringen er en gift familiemann.

— Han har jobbet i politiet i mange år, og er en godt likt tjenestemann, sier Hillestad. Letingen konsentrerer seg nå først og fremst om bilen.

— Alle som deltar i letingen kjører rundt på parkeringsplasser og veier og ser etter bilen. Finner vi bilen får vi et utgangspunkt for nærmere leting. Dersom verken mannen eller bilen blir funnet i løpet av natten, vil vi vurdere å etterlyse den savnede med navn og bilde, sier Hillestad.

-Ikke kriminelt

Politimannen forlot sitt arbeidssted i en sivil, mørk blå, femdørs Ford Focus tjenestebil, reg. nr ST 58413. Bilen har to antenner på taket.

Politimannen skulle ikke ut på noe spesielt oppdrag da han forsvant, rundt en time før hans arbeidstid begynte.

Han jobbet ikke med spesielle saker som det kan være grunn å knytte til forsvinningen, og det er derfor heller ikke noe som så langt tyder på at det kan ligge noe kriminelt bak hendelsen.

— Dersom noen har sett bilen eller blir oppmerksomme på bilspor på steder der det normalt ikke skulle ha vært trafikk, ber vi de ta kontakt med politiet, sier informasjonsleder Hillestad.

Fana lensmannskontor har telefonnummer 55 91 91 00. Hordaland politidistrikt kan nås på 55 55 63 00.

GÅTE: Store politistyrker lette i hele natt etter den savnede politimannen.
FOTO: GIDSKE STARK