Søket etter den savnede mannen utenfor Vik i Sogn, fortsetter for fullt torsdag. Politiet regner med at han har omkommet.

Fire båter med mannskaper fra Røde Kors leter på begge sider av Sognefjorden.

— Samtidig pågår det både teknisk og taktisk etterforskning, og avhør av mannens kamerat, som var om bord i båten, sier fungerende lensmann i Sogndal, Åge Løseth.

Søket skjer i området fra Søreide til Vik på sørsiden, og fra utløpet av Vadheimsfjorden til Kvamsøy på nordsiden.

Ruset

De to mennene i 20-årene skal ha vært på fisketur på fjorden ved 16-tiden tirsdag. Utpå kvelden skal den ene ha falt over bord. Men kameraten slo først alarm dagen etter.

— Melderen skal ha prøvd å redde ham, men han skal da ha falt baklengs og slått hodet i ripen. Samtidig mistet han mobiltelefonen. Etter det har han forklart at han ikke så noe mer til kameraten, som skal være svært svømmedyktig, sier operasjonsleder Arild Stokkereit i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Mannen ble forsøkt avhørt onsdag kveld, men fikk ikke forklart seg ferdig.

— Avhøret ble ikke fullført fordi han var beruset, og fordi han ikke ønsket å forklare seg videre, sier Løseth.

Snakker med politiet

Torsdag har imidlertid mannen vært villig til å forklare seg, og han satt ved 12-tiden i avhør.

Han er siktet for å ha kjørt båt i beruset tilstand. bt.no har foreløpig ikke kommet i kontakt med mannens forsvarer, advokat Jørgen Riple.

Den savnede skal ha falt over bord 300-400 meter fra land, mellom Finnabotn og Arnafjorden.

SAVNET: Asbjørn Brekke, Gjertrud Samland og Ellen Harbakk fra Vik Røde Kors deltok onsdag i leteaksjonen langs Eitreneset ved Arnafjorden. 14 personer fra Røde Kors-laget var med på letingen, i tillegg til flere båter.
RUNE SÆVIG