— Vi har ingen god forklaring på brannen, sier etterforskningsleder og politioverbetjent Egil Espeland ved Stord lensmannskontor.

Nettopp derfor har politiet satt i gang det de selv omtaler som en «bred etterforskning» med vitneavhør i nabolaget og tekniske undersøkelser på stedet.

Svart og forkullet

Midt på dagen tirsdag startet to krimteknikere jakten på brannårsaken i det totalt utbrente huset. Bare fasaden i front står fremdeles. I bakkant er huset utbrent og pipen står alene mot himmelen. Vinduene er knust. Innvendig er alt svart og forkullet.

Huseieren var selv bortreist på jobb, men en nabo fortalte bt.no mandag om en ukjent, svart bil som sto parkert foran huset i 07-tiden samme morgen som brannen startet.

Mandag sa lensmann Odd Harald Hovland at de hadde hatt én person inne til avhør i forbindelse med en vitneobservasjon, men han ville ikke gå i detalj om hva vedkommende hadde forklart.

— Status som vitne

— Det stemmer at vi har snakket med en person som sier han var oppom huset før brannen startet. Vedkommende har status som vitne. Det er ingen med status som mistenkt eller siktet i saken. Vi har fremdeles flere avhør å foreta av folk i området, og vi vil følge opp folk vi har snakket med tidligere for å sammenholde informasjonen, sier Espeland.

Han regner med at krimteknikerne vil være på branntomten tirsdag og at det kan ta en ukes tid før den branntekniske rapporten foreligger.

BRANNRUIN: Branntekniske undersøkelser pågår i huset som brant på Litlabø mandag. På baksiden av huset er det totalt utbrent.