Den forsvunne løytnanten er fra Agder, men bor i Bergens-området. Han forlot minejaktfartøyet søndag ved 18-tiden for å gå en tur. Da han ikke møtte på vakt mandag morgen, ble han meldt savnet.

— Vi vet nå at han ble observert ved 02-tiden natt til mandag på en kafé i den belgiske havnebyen, sier informasjonssjef Gunnar Vetlejord ved Haakonsvern orlogsstasjon til bt.no.

Forsvinningen et mysterium

Vetlejord sier at forsvinningen er et mysterium for alle som kjenner 30-åringen.

— Han går for å være en svært stødig og pliktoppfyllende kar, sier informasjonssjefen.

Løytnanten var ikke beruset da han ble observert av noen briter på den belgiske kafeen. Det var heller ikke noen utpreget kneipe han var på. 30-åringen skal ha snakket en god stund med noen av britene.

Nygift

30-åringen var nygift. Hans kone er sammen med andre pårørende allerede reist til Belgia. Personell fra Haakonsvern følger dem.

— Vi har egne prosedyrer i slike tilfeller, som vi heldigvis opplever ytterst sjelden. Vi har aktivisert hjelpeapparatet som står klart når slike hendelser inntreffer, sier Gunnar Vetlejord.

Søk med dykkere

I løpet av dagen er det planlagt søk med dykkere i havneområdet i Zeebrügge. Dykkerne vil særlig konsentrere seg om kaiene rundt KNM «Måløy». Belgisk politi gjennomfører i tillegg en dør-til-dør-aksjon, i håp om å få opplysninger og observasjoner av løytnanten.

Mannskapet leter

Mannskapet på KNM «Måløy» deltar også i leteaksjonen. De har tatt med seg bilder av offiseren, og gjennomført spørreaksjoner både på gaten og på kafeer.

Politiet i Belgia har foreløpig ingen indikasjoner på at marineoffiseren kan være utsatt for noe kriminelt.

KNM «Måløy» deltar i NATOs minejegerflotilje, og blir liggende i Zeebrügge til over helgen.

FARTØYET: KNM Måløy.
SJØFORSVARET