Kameratgjengen hadde hatt vorspiel hjemme i leiligheten der tre av dem bor i Lyngveien på Eidsvågsneset lørdag kveld. De dro til sentrum i 23.30-24.00-tiden for å gå på utestedet Maxim.

— Anders var ganske beruset, så han slapp ikke inn. Jeg slapp heller ikke inn fordi jeg ikke hadde riktige klær. Derfor gikk vi bare for å prøve oss på inngangen til Ole Bull like nedenfor isteden, forklarer Vegard, som er en av dem som bor sammen med Anders.

Gjengen slapp inn, men den savnete 21-åringen, som studerer matematikk ved Universitetet i Bergen, fortsatte bare nedover mot Torgallmenningen.

— Vi ropte på ham, men han gikk bare videre og svarte ikke. Vi trodde han dro hjem siden han hadde drukket så pass mye. Han er ofte den som går tidlig hjem, sier Vegard.

Men da to av kameratene kom tilbake i Leiligheten i Lyngveien i 03-tiden var ikke Anders kommet hjem ennå. Og mobiltelefonen hans var død.

— Vi synes det var litt rart, men tenkte at han overnattet et eller annet sted. Vi ventet til neste dag. 14.30 skulle vi på kino på BIFF, og regnet med at han ville dukke opp der. Da han ikke gjorde det, skjønte vi at noe var galt. Vi ringte alle tenkelige bekjente, sykehuset, legevakten, politiet for å se om han kunne være i fyllearresten, sier Vegard.

50 personer har lett

Men i 20-tiden gav de opp. Da fikk Vegard informert foreldrene til Anders som bor i Rosendal. Og i går begynte kameratene for alvor å lete.

Per Øystein Opdal, Anders sin fetter, har stått bak organiseringen av leiteaksjonen.

— Omtrent 50 personer fra Kvinnherad har vært ute og lett etter ham. Vi har gått i grupper over hele byen, og lett masse mellom sentrum og Sandviken der han bor. Vi har snakket med alle tenkelige som kan ha sett ham den natten, dørvakter, folk i kebabsjapper, taxisjåfører, ansatte i kiosker, forklarer fetteren.

I tillegg har de hengt opp 200 plakater med bilde og signalement av Anders over hele byen. Og de skal intensivere søkene i dag, men vet samtidig ikke helt hva de kan gjøre bedre.

Den siste de vet om som har sett Anders var av en dørvakt utenfor News i 00.30-tiden.

— Dørvakten kjenner Anders litt. Han så ham utenfor News og synes at han oppførte jeg litt rart, litt voldsomt, sier en av kameratene, Vegard.

Vil ha tips

— Har det vært dykket etter ham?

— Det var noen hobbydykkere utover mot Gamle Bergen som fikk beskjed om å se etter ham, men ikke noe mer enn det, sier fetteren.

Han tror ikke det har noe for seg å lete etter Anders i opplyste sentrumsgater lenger.

— Det var jo tv-aksjon søndag, og da var det bøssebærere i hver eneste krik og krok. Det hjelper vel ikke å lete mer rundt hus. Nå må vi kanskje mer ut i skogholt og liknende, sier Per Øystein.

Kameratene ønsker ikke i spekulere for mye i hva som kan være skjedd med Anders, men de innrømmer at håpet forsvinner etter hvert som tiden går. Det har vært iskaldt ute de siste nettene, og de tenker på at han kan ha falt uti Vågen på vei hjem.

— Det er viktig for oss med medieoppslag om dette nå, for vi har ingen holdepunkt. Hvis noen har sett Anders, så må de gi beskjed, sier Per Øystein.

Kameratene er veldig bekymret for Anders.

— Dette har vært de to verste dagene i mitt liv, sier Vegard, som er oppvokst med Anders i Rosendal.

BEKYMRET: Kameratene til Anders Opdal frykter det skal ha skjedd noe tragisk eller kriminelt med ham. Vegard Sture, Daniel Simonsen og Per Øystein Opdal var ute og leitet etter ham i gele går, og vil trappe opp søkingen i dag.
Foto: Bjørn Erik Larsen