— Hvis fiskeren har havnet i vannet er det lite håp om å finne han i live nå. Men vi har alltid et håp. Det har skjedd under før, sier Agnar Austerheim, operasjonsleder i Haugalandet og Sunnhordland politidistrikt, til bt.no fredag morgen.

Krepsefiskeren reiste ut tidlig onsdag og skulle være tilbake ved 17-18 tiden.

Da den 44 år gamle yrkesfiskeren ikke kom hjem som avtalt, meldte konen fra. I første omgang sendte hovedredningssentralen en redningsskøyte til området som var fremme i området rundt klokken 23.30.

Også den savnete fiskerens bror var ute og lette sent onsdag kveld. I første omgang søkte de etter båten der han hadde sett teinene, i området sør for Hiskjo. Tett skodde gjorde letingen vanskelig.

Leting fra luften var umulig i den tette skodden. Tåken lettet først i morgentimene torsdag, og et Sea King helikopter fra Hovedredningssentralen på Sola er satt inn i letingen. Natt til fredag ble det satt inn miniubåt i søket.

Torsdag deltok Røde Kors med 40 personer i letingen, som går for seg fra båter i strandsonen. I alt 14 båter deltok da i søket.

Det var også frivillig personell med båter på stedet.

Sjarken ble funnet klokken 00.03 natt til torsdag - en nautisk mil vest for Olvondo.

— Sjarken lå med motoren i gang ved et fiskebruk, opplyser operasjonsleder Thor Gunnar Westlye ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til bt.no.

<b>LETER:</b> Torsdag deltok Røde Kors med 28 personer i letingen, som går for seg fra båter i strandsonen. FOTO: LENA VERMEDAL