I går ble det funnet gjenstander som har tilknytning til den savnede mannen. Etter på ha lett med lavinehunder i rasområdet og med dykkere og ekkolodd, bestemte politiet seg for å sende ned en miniubåt.

— Leteforholdene var svært vanskelige for dykkere på grunn av dårlig sikt. Vi vil fortsette søket med miniubåten utover natten, opplyser operasjonsleder Einar Vereide ved Sogn og Fjordane politidistrikt.

Lavinehund markerte

En lavinehund markerte for funn i går, men utover sjøen, ikke i selve raset.

Raset gikk over riksvei 55 ved Kongsnes mellom Høyanger og Balestrand søndag kveld. En 54 år gammel mann som man vet har kjørt bil i området er savnet. Et vitne har forklart til politiet at vedkommende så billys idet raset gikk og at det ble mørkt etterpå. Dette er ifølge politiet en nokså sikker observasjon på at et kjøretøy er blitt tatt.

Mannen som er savnet er fra Sogn og Fjordane. Politiet ønsker ikke å opplyse hvor i fylket mannen bor, fordi alle de pårørende ikke er varslet ennå.

— Det har også versert en teori om at flere kan være tatt av raset. Dette har vi sjekket ut så godt som det lar seg gjøre. Vi kan ikke utelukke at flere biler er tatt av raset, men det er ingenting som indikerer på at det har skjedd. Det er ingen andre enn den 54 år gamle mannen som er savnet i området, opplyser Vereide.

Fortsatt rasfare

Været bedret seg i går kveld, men det er fortsatt rasfare i området. Veien mellom Balestrand og Høyanger er stengt. Det er usikkert når den blir åpnet igjen. Det er nedbør, men det blåser ikke så mye, så sjøen er forholdsvis rolig, sier operasjonsleder Einar Vereide.

Han sier at det fortsatt er mange stengte veier i fylket på grunn av frykt for nye ras. Det er fortsatt grunn til å oppfordre folk til å holde seg hjemme hvis de ikke absolutt må ut på veiene, sier Vereide.