Etter tre og en halv time ble den store redningsaksjonen i Sognefjorden avsluttet. Det skjedde ved 21.30-tiden tirsdag kveld.

— En person som krysset Sognefjorden i åpen båt kontaktet oss i kveld. Han dro fra Balestrand til Vangsnes på andre siden av fjorden akkurat på den tiden en kvinne så folk på fjorden som kunne være i trøbbel, sier redningsleder Siv Namork ved Hovedredningssentralen på Sola til bt.no.

Kvinne meldte fra

Hun sier at alt mannen sier stemmer med beskrivelsen kvinnen gav tidligere på kvelden.

— Leteområdet var ganske lite. Vi har gjennomsøkt det fra luften i nesten tre timer uten å finne personer. Det eneste vi har funnet er en hjemmelaget flåte, laget av tønner og isopor, sier Namork.

Derfor ble Sea King’en, luftambulansen fra Førde og fergen «Selje» trukket ut av aksjonen like før klokken 21. Utover kvelden ble det bare søkt i området med mindre båter og fergen «Fjordtroll»

Aksjonen startet like over klokken 18 da en kvinne i Balestrand meldte fra om at det kunne være en person i vannet ved siden av en flåte eller båt i Sognefjorden,

Flåte drev på land

Kvinnen løp deretter til naboen. Han fant frem kikkerten. Også han mente at det kunne være en person i sjøen.

Da gikk alarmen: Et Sea King redningshelikopter og luftambulansen i Førde kom raskt i luften. Dykkere gikk i vannet og lokale båter ble satt inn i letingen. Politiet kjørte landsøk.

Usikre meldinger

  • Vi fikk en melding klokken 18.09. Det er observert en båt som har problemer om lag 200 meter fra land. Det skal observert folk i sjøen. Dette er rett ut fra Askelund i Balestrand, sa operasjonsleder Per Rimmen i Sogn og Fjordane politidistrikt til bt.no like etter at aksjonen ble startet.

— Det er usikre meldinger. Det skal også ha blitt observert en båt like ved, la han til.

— Det er fortsatt usikkert, men vi søker nå etter en båt. Det er snakk om en åpen båt med påhengsmotor. Vi undersøker også med folk lokalt om de har en savnet båt, sier Arild Stokkereit ved politiets operasjonssentral i Sogn og Fjordane senere på kvelden.

AKSJON: Helikoptre svever i kveld over Sognefjorden.FOTO: Thomas Arnesen