— De to kvinnene skulle opp på en fjelltopp. De har gått seg bort i mørket. De skal være våte og kalde, og vet ikke hvor de er, sa vakthavende redningsleder Nils-Ole Sunde ved Hodvedredningssentralen i Sør-Norge til bt.no tidligere torsdag kveld.

De hadde da hatt mobilkontakt med politiet, men visste ikke hvor de var.

- Kom ut av stien

Kvinnene skal ha gått ut i fem-seks tiden. De skulle gå opp på fjellet Lysehornet.

Røde Kors og Norske Redningshunder ble varslet for å ta del i leteaksjonen. Redningsleder Sunde sa at de vurderte å sette inn Sea King-helikopter i letingen, men at det var avhengig av værforholdene.

— Kvinnene gikk fra parkeringsplassen på Lysekloster. De har kommet ut av stien, og gått seg vill. Det er tåke og bratt lende i området, sa operasjonsleder Jan Steimler i Hordaland politidistrikt til bt.no.

Funnet av hundepatrulje

Klokken 21.33 ble kvinnene funnet av en hundepatrulje fra politiet

— De er nå på vei ned fra fjellet sammen med dem, sier Steimler.

— Kvinnene ble funnet av hundepatruljen som gikk inn i skogen for å søke. Om lag en kilometer inne i skogen i retning Lysehornet ble de funnet, sier Therese Berntsen i Os-politiet til bt.no.

- Vi sto fast ved et stup

— Vi skulle etter planen følge grusveien oppover og så gå stien, men tok av litt før og havnet inn i skogen hvor vi til slutt sto fast ved et stup. Vi fant ikke veien tilbake og valgte derfor å ringe om hjelp, sier Veronica Wister til RadiOs .no.

-Vi har gått denne turen før og skulle selvsagt ha fulgt veien helt opp for så å gå stien. Det går ellers fint med oss, sier Wister til RadiOs.