Store letemannskaper var søndag satt inn i søket etter en tynnkledd ung mann som ble observert ved Brushytten i formiddag.

Det var en kvinnelig turgåer som i ellevetiden ble forbigått av en ung mann kledd i bare t-skjorte, joggesko og dongeribukse, opplyser operasjonsleder Bjarte Rebnord ved Hordaland politidistrikt.

Kvinnen fant påkledningen påfallende i det dårlige været og varslet politiet.

Trappet opp

— Vi var raskt ute og sto vakt ved de mest brukte turveiene ned fra fjellet, men har ikke sett noe mer til den tynnkledde unge mannen, sier Rebnord. - Heller ikke har vi hørt andre turgåere se noe til mannen.

Utover dagen er leteaksjonen trappet opp. Politiet har bedt om assistanse fra Hovedredningssentralen og frivillige mannskaper fra Røde Kors, Norske Redningshunder, Sivilforsvaret og Norsk Folkehjelp.

Rebnord anslår at 50-60 mannskaper etterhvert vil delta i søket. Norske Redningshunder stiller med tre hundeekvipasjer. I tillegg bistår Brannvesenet med et terrenggående kjøretøy, en ATV.

Ønsker tips

Politiet har en savnetmelding på en ung mann som har likhetstrekk med mannen de nå leter etter.

— Men vi har ikke holdepunkt til å kunne slå fast at det er mannen vi leter etter, sier Rebnord.

Politiet er interessert i høre hvis andre turgåere har observert den tynnkledde turgåeren.

Misforståelse

— Hvis dette er en mann som rett og slett har vært ute på en treningstur, vil vi gjerne høre fra vedkommende, legger Rebnord til.

Like etter klokken to opplyser politiet at mannen er kommet til rette.

— Mannen var en ansatt på en av byfjellshyttene og skulle en kjapp tur til en annen hytte. Han var tynnkledd da han løp forbi noen turgåere som reagerte og meldte fra til politiet. Det var i utgangpunktet ikke grunn til bekymring, men vi er glad for at vi fikk en lykkelig slutt, sier Rebnord.