De savnede er gjester ved Sunde gård i Lukksundet, og er på fiskeferie i Norge. Mandag kveld kom de ikke tilbake fra fisketuren sin som forventet.

— Tyskerne ble meldt savnet klokken 22.01. De holder til ved Sunde gård i Lukksundet, men har ikke gitt lyd fra seg siden 17-tiden, forteller operasjonsleder Svein Bruarøy ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Turistene er ute i en 20 fots snekke med innenbords motor. De skal ikke ha avtalt å være tilbake til noe spesielt tidspunkt, men melder mente likevel at det nå var grunn til bekymring.

Både det lokale lensmannskontoret, Røde Kors, Kystvakten og Hovedredningssentralen på Sola er satt inn i letingen.

Ved midnatt var det enda ikke vurdert å sette i gang full leteaksjon etter de tre savnete.

— Det er ikke første gang dette skjer, så vi avventer litt. Disse turistene har en tendens til å bli værende på fjorden i evigheter hvis de først får noen kilo fisk, sier Bruarøy.

Senest i helgen ble tyske turister meldt savnet fra sitt overnattingssted i Hardangerfjorden, fordi de ikke returnerte fra fiske til avtalt tid.

— Dessuten tar de jo ikke noe kommunikasjonsutstyr med seg. De burde i det minste hatt med seg mobiltelefon og en påhengsmotor, mener operasjonslederen.